Az EU a Lightning csati kinyírására kötelezné az Apple-t

HusztiD 2018.08.10. 14:55 iPhone 2 db 723

Lightning-iPhone-7

Ameddig az Apple nagy előszeretettel használja saját Lightning portját, addig az összes többi gyártó az USB-re tette le voksát. Mindez hamarosan megváltozhat az EU törvényjavaslatának köszönhetően, hiszen az sem elképzelhetetlen, hogy arra kötelezik az almásokat, hogy vegyenek könnyes búcsút az immáron jó pár éve használt Lightning szabványtól.

Az egész folyamat még anno 2009-ig gyökerezik vissza, ugyanis az Európai Bizottságnak már ekkor szemet szúrt, hogy egy új eljárás bevezetésével éves szinten nagyjából 51 ezer tonnával kevesebb hulladék keletkezne az eldobott kábeleknek köszönhetően. Ekkor javaslatszinten felmerült, hogy az Apple, és vele együtt 13 másik vállalat dolgozzon ki egy közös csatlakozót, amivel alaposan megkönnyítik a dolgokat. Lényegében az almások ekkor álmodták meg a 30 pin-es csatlakozó helyett a Lightning csatit.

A Reuters beszámolója szerint az EU továbbra sem hagyott fel a korábbi javaslattal, s megpróbálnak minden vállalatot rávenni, hogy egy új, közös csatlakozót használjanak (ami valószínűleg az USB C lesz). Egyelőre konkrétabb információt nem tudni, de ha az EU megmakacsolja magát, akkor simán elképzelhető, hogy hamarosan ráveszik az Apple-t, hogy USB C-re cseréljen, különben nem fogják engedélyezni, hogy EU szinten piacra kerülhessenek újabb iPhone modellek.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Tóni - 2018.08.10. 18:21

    A vad barmok! Akkor rengeteg adótól el esne az EU! Nembeszélve az ezt követő felháborodásokról. Nem lesz ebből semmi. Szemét meg sokkal több származik egyéb más területről.

  2. Apples - 2018.08.12. 01:06

    Végre!

Szólj hozzá Te is!