Amerikában tarolt legjobban az iPhone a második negyedévben

HusztiD 2018.07.30. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 106

iphone-x-quad

Június végével hivatalosan véget ért a 2018-as év második negyedéve, így ahogyan várható volt, a nagyobb elemzőcégek előálltak a legutóbbi számításaikkal. Ezúttal a jól ismert Kantar adta ki számait arról, hogy a főbb országokban milyen volt az újonnan eladott telefonokon az operációs rendszerek megoszlása.

Ha az amerikai számokat nézzük, akkor ott a legkiemelkedőbb az Apple emelkedése, ugyanis a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 5,9 százalékot javítottak a megoszláson. Egy évvel ezelőtt 32,8 százalékon állt az iOS, most viszont 38,7 százalékra sikerült feltornászniuk magukat, miközben az Android 65,5 százalékról kerek 61 százalékra csökkent.

Kínában nem mondható el ugyanez a helyzet, hiszen ott 2,1 százalékot rontott az iOS, miközben a droidosok kerek 2 százalékot nyertek maguknak. Ha Ausztráliát vizsgáljuk, akkor ott elmondhatjuk, hogy szinte stagnáltak az arányok, hiszen az iOS 0,5 százalékot javított, míg a Google 1-et esett vissza. Japánban 1,7 százalékos csökkenés volt tapasztalható az Apple részéről, a droidosok viszont 0,8 százalékot javítottak, miközben az egyéb kategória 1 százalékot javult.

unnamed

Ha az EU5 kategóriát nézzük, akkor abba Németországot, Nagy Britanniát, Franciaországot, Olaszországot és Spanyolországot sorolhatjuk. Itt 1,3 százalékot javított az iOS aránya, miközben a Google rendszere 0,3 százalékot esett vissza. Ha kerekíteni szeretnénk, akkor Kína kivételével itt a legrosszabb az iOS aránya, hiszen az eladott készülékek egyötödén futott iOS alapú rendszer, míg a maradék négyötödön Android.

Ne feledjétek, július 31-én ejti meg a 2018 Q3-as pénzügyi negyedévét az Apple, így hivatalosan ekkor tudhatjuk meg, hogy miképp muzsikáltak az eladásaik az elmúlt három hónap folyamán.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!