Az Apple Pay a legnépszerűbb mobilfizetési szolgáltatás

HusztiD 2018.03.14. 11:56 Apple Pay, Kiemelt hírek 1 db 813

apple-pay-iphone-6

A kaliforniaiak évekkel ezelőtt mutatták be saját NFC alapú mobil fizetési szolgáltatásukat, az Apple Pay-t. Ahogyan az köztudott, az almások szolgáltatása egyre több helyen és több bank által vált támogatottá, azonban sok országban még így sem terjedt el. Például továbbra sincs arról hír, hogy hozzánk mikor érkezhet, azonban a Dealspotr felmérése szerint így is az Apple Pay a legnépszerűbb.

Magában a felmérésben ezer darab fiatal amerikai felnőtt vett részt, melyek 10 százaléka válaszolta azt, hogy használta már az Apple Pay-t valamilyen boltban. A második legnépszerűbb szolgáltatás a Google Pay, amit a válaszadók 4 százaléka használt, míg a harmadik a Samsung Pay, amire csupán 2 százalék adta le voksát.

Ha az úgynevezett peer-to-peer fizetésekről beszélünk, akkor sajnos ennyire már nem remekelt az almások szolgáltatása. A Z generáció (18-24)  23 százaléka használja a Venmo-t, míg további 17 a jól ismert PayPal-t. Sajnos az Apple Pay itt csúnyán elvérzett, hiszen a válaszadók 3 százaléka alkalmazza. Azonban ha a millenárisokról (25-34) beszélünk, akkor ott a PayPal nyert 25 százalékkal, amit a Venmo követ 23-mal, majd az Apple Pay ismételten 3 százalékkal.

A person-to-person fizetéseknél az Apple Pay aránya 8 és 12 százalékra tehető az említett korosztályok között. A szakik felhívták a figyelmet, hogy igazából itt mutatkozik meg az Apple Pay nagyszerűsége, hiszen általa könnyedén küldhetünk pénzt az iOS készülékkel rendelkező barátaink számára.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Jovi - 2018.03.16. 15:59

    Szerintem ez a legjobb dolog. Reggeltől estig hasznalom. Ha metrozom, eterembe kajalok, boltba vásárolok vagy inni akarok egy bárba, csak oda tartom az órat és mukodik. (Neha semmi masra nem hasznalom az órát :( )

Szólj hozzá Te is!