Csúnyán lehúzza az iOS felhasználókat a BMW | iHungary

Csúnyán lehúzza az iOS felhasználókat a BMW

HusztiD 2018.02.01. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 8 db 1,594

wireless-carplay-harman

Évekkel ezelőtt, mikor az Apple bemutatta a CarPlay-t, akkor a BMW volt az egyik első olyan gyártó, mely elérhetővé tette újabb modelljeiben az Apple szolgáltatását. Nem olyan régen az almásoknak köszönhetően elkészült a Wireless CarPlay, vagyis az ezt támogató autókban egyetlen egy darab Lightning kábelre sincs szükség, hogy elérjük a funkciót.

A jelenlegi hírek szerint ezt az extra, vezeték nélküli CarPlay szolgáltatást úgymond megvámoltatná a BMW. Az olyan modelljeikben, ahol nem támogatott a vezeték nélküli kivitel, ott 300 dollárért frissítik a rendszert, hogy onnantól kezdve elérhető legyen az is. Ez talán még mind rendben lenne, azonban ennél tovább mennek.

Az autógyártó úgy tervezi, hogy az első egy évben ingyenesen használhatjuk a CarPlay-t vezeték nélkül, azonban ezt követően, évi 80 dollárnak megfelelő előfizetési díjat kell számukra megfizetnünk, ha a hagyományos CarPlay helyett a vezeték nélkülit szeretnénk használni.

Nagyon érdekes a BMW húzása, ugyanis maga a CarPlay minden autógyártónál ingyenesen érhető el. Természetesen a vezeték nélküli szolgáltatást egyelőre még kevesen támogatják, de ez egy rosszabb viccnek felel meg, hogy pont azért kérjenek el éves szinten cirka 20 ezer forintot, hogy kiélvezzük a vezeték nélküli életet.

Ti mit szóltok mindehhez?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 8 db

 1. Apples - 2018.02.01. 18:28

  Erről mi a hiteles forrás? Elsőre hihetetlennek tűnik. Az autógyártók kezdik felismerni, hogy a jövőben az autót csak egy szépen (gépekkel) összerakott tárgy lesz, elektromosan, automata vezetéssel és sok car sharing-el. Ez együtt jár szerencsére a kevesebb új autó vásárlással, kevesebb szervizelessel, kevesebb alkatrészel és kevesebb márkák közötti különbséggel. A profit forrásaik egy részét a szolgáltatások fele át kell tegyek. Ezért ha itt nem csak a wireless CarPlay-rol hanem egy wireless csomagról beszélünk akkor érthető (online szolgáltatásokkal)

 2. Apples - 2018.02.03. 00:55

  Lecci? Adjatok forrás megjelölést

 3. Petya - 2018.02.03. 05:47

  Ezt egyenlőre nem értem asszem!
  Vw konszernes műhelyben dolgozom,tudtommal egyik márkánál sem ingyenes.Mindegyiknek más a neve:Full link,Smart link stb. ,ha új autót rendelsz és az autó tudja vagyis a rádió,akkor úgy szállítják le a kocsikat hogy támogatja ezt a funkciót,enged belépni ebbe a menübe.Amennyiben használt,erre a funkcióra alkalmas autóval beballag hozzánk a páciens,hogy szeretne ilyet kőkeményen fizet,ha jól emlékszem 60-70 ezer forint környékén van.
  Rendelés másnapjára kapunk egy cd tokhoz hasonló kis dobozt,ami tök üres csak 3 kód van benne azokat beirom a diagnosztikai gépen keresztül a megfelelő helyekre és onnan szabadon használhatja a delikvens.
  A vezetéknélkülisége pedig sz autó felszereltségi szintjétől függ.Ezzel azt szeretném mondani,hogy nem csak a Bmw húzza le a kedves ügyfeleket.

  • HusztiD - 2018.02.03. 08:46

   Itt igazából úgy van, hogy ami nem áll készen, vagyis nincs felszerelve a vezeték nélküli CarPlay-re,ott 300 dodóért végzik el a módosítást. Ez nyilván még rendben is lenne, mert ha én egy régebbi modellel rendelkezem, akkor fizetni kell a vezeték nélküliségért (mondjuk ezt az árat erősen túlzónak találom ezért). Pluszba erre jön rá az évi 20 ezer forintos előfizetési díj, amit a magas, 300 dolláros áron felül szintén nagy lehúzásnak érzek.
   Természetesen nem csak a BMW húzza le a felhasználókat, mert ahány gyártó, annyi féle eljárás van, de tudtommal nem igazán van másik olyan gyártó, aki a vezetéknélküliségért előfizetési díjat kérne.

 4. Petya - 2018.02.03. 08:49

  erről én sem tudok,úgyhogy ez tényleg egy kis extra lehúzás akkor a vezetéknélküliségért

 5. Apples - 2018.02.04. 08:44

  Köszönöm a linket HusztiD!

  • HusztiD - 2018.02.04. 09:33

   Szívesen! :)

Szólj hozzá Te is!