Csúnyán lehúzza az iOS felhasználókat a BMW

HusztiD 2018.02.01. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 10 hozzászólás 2 823

wireless-carplay-harman

Évekkel ezelőtt, mikor az Apple bemutatta a CarPlay-t, akkor a BMW volt az egyik első olyan gyártó, mely elérhetővé tette újabb modelljeiben az Apple szolgáltatását. Nem olyan régen az almásoknak köszönhetően elkészült a Wireless CarPlay, vagyis az ezt támogató autókban egyetlen egy darab Lightning kábelre sincs szükség, hogy elérjük a funkciót.

A jelenlegi hírek szerint ezt az extra, vezeték nélküli CarPlay szolgáltatást úgymond megvámoltatná a BMW. Az olyan modelljeikben, ahol nem támogatott a vezeték nélküli kivitel, ott 300 dollárért frissítik a rendszert, hogy onnantól kezdve elérhető legyen az is. Ez talán még mind rendben lenne, azonban ennél tovább mennek.

Az autógyártó úgy tervezi, hogy az első egy évben ingyenesen használhatjuk a CarPlay-t vezeték nélkül, azonban ezt követően, évi 80 dollárnak megfelelő előfizetési díjat kell számukra megfizetnünk, ha a hagyományos CarPlay helyett a vezeték nélkülit szeretnénk használni.

Nagyon érdekes a BMW húzása, ugyanis maga a CarPlay minden autógyártónál ingyenesen érhető el. Természetesen a vezeték nélküli szolgáltatást egyelőre még kevesen támogatják, de ez egy rosszabb viccnek felel meg, hogy pont azért kérjenek el éves szinten cirka 20 ezer forintot, hogy kiélvezzük a vezeték nélküli életet.

Ti mit szóltok mindehhez?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

10 hozzászólás

 1. Apples - 2018.02.01. 18:28

  Erről mi a hiteles forrás? Elsőre hihetetlennek tűnik. Az autógyártók kezdik felismerni, hogy a jövőben az autót csak egy szépen (gépekkel) összerakott tárgy lesz, elektromosan, automata vezetéssel és sok car sharing-el. Ez együtt jár szerencsére a kevesebb új autó vásárlással, kevesebb szervizelessel, kevesebb alkatrészel és kevesebb márkák közötti különbséggel. A profit forrásaik egy részét a szolgáltatások fele át kell tegyek. Ezért ha itt nem csak a wireless CarPlay-rol hanem egy wireless csomagról beszélünk akkor érthető (online szolgáltatásokkal)

 2. Apples - 2018.02.03. 00:55

  Lecci? Adjatok forrás megjelölést

 3. Petya - 2018.02.03. 05:47

  Ezt egyenlőre nem értem asszem!
  Vw konszernes műhelyben dolgozom,tudtommal egyik márkánál sem ingyenes.Mindegyiknek más a neve:Full link,Smart link stb. ,ha új autót rendelsz és az autó tudja vagyis a rádió,akkor úgy szállítják le a kocsikat hogy támogatja ezt a funkciót,enged belépni ebbe a menübe.Amennyiben használt,erre a funkcióra alkalmas autóval beballag hozzánk a páciens,hogy szeretne ilyet kőkeményen fizet,ha jól emlékszem 60-70 ezer forint környékén van.
  Rendelés másnapjára kapunk egy cd tokhoz hasonló kis dobozt,ami tök üres csak 3 kód van benne azokat beirom a diagnosztikai gépen keresztül a megfelelő helyekre és onnan szabadon használhatja a delikvens.
  A vezetéknélkülisége pedig sz autó felszereltségi szintjétől függ.Ezzel azt szeretném mondani,hogy nem csak a Bmw húzza le a kedves ügyfeleket.

  • HusztiD - 2018.02.03. 08:46

   Itt igazából úgy van, hogy ami nem áll készen, vagyis nincs felszerelve a vezeték nélküli CarPlay-re,ott 300 dodóért végzik el a módosítást. Ez nyilván még rendben is lenne, mert ha én egy régebbi modellel rendelkezem, akkor fizetni kell a vezeték nélküliségért (mondjuk ezt az árat erősen túlzónak találom ezért). Pluszba erre jön rá az évi 20 ezer forintos előfizetési díj, amit a magas, 300 dolláros áron felül szintén nagy lehúzásnak érzek.
   Természetesen nem csak a BMW húzza le a felhasználókat, mert ahány gyártó, annyi féle eljárás van, de tudtommal nem igazán van másik olyan gyártó, aki a vezetéknélküliségért előfizetési díjat kérne.

 4. Petya - 2018.02.03. 08:49

  erről én sem tudok,úgyhogy ez tényleg egy kis extra lehúzás akkor a vezetéknélküliségért

 5. Apples - 2018.02.04. 08:44

  Köszönöm a linket HusztiD!

  • HusztiD - 2018.02.04. 09:33

   Szívesen! :)

 6. Toba - 2018.09.19. 09:15

  Van valaki, akinel itthon a Carplay mukodik BMW-ben?

  • Snobli007 - 2018.09.19. 21:57

   Nekem egy éve működik. 2hét után kikapcsoltam, mert ha megy, akkor nem tudod az autó kihangosító belső rendszerét használni, pedig az sokkal jobb. Tegnap újra bekapcsoltam, hogy teszteljem az iOS 12-vel. Most már megy a Google maps is, de a Waze továbbra sem.

Szólj hozzá Te is!