DisplayMate: az iPhone X kapta meg az eddigi leginnovatívabb kijelzőt

HusztiD 2017.11.07. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 570

iphone-x4

Az elmúlt évek folyamán megszokhattuk, hogy az Apple sorra zsebeli be a DisplayMate csapatának elismeréseit, hiszen minden évben őket hozzák fel azon gyártónak, kik a legjobb kijelzővel szerelik fel telefonjaikat. Az előző évben megjelent iPhone 7 modellek LCD kijelzőit agyon dicsérték, azonban az iPhone X megjelenésével ismételten új királyt avattak.

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple új csúcsmodellje az első olyan iPhone, amely végre megkapta a régóta várt OLED kijelzőt. Az Apple mindig nagy előszeretettel hangoztatja, hogy egy-egy technológia bevezetésében sosem akarnak elsők lenni, hiszen ők azt a nézetet vallják, hogy akkor mutatnak be valamit készülékeikben, mikor már megfelelően kiforrott technológiát tudnak alkalmazni. Úgy tűnik, hogy ezúttal remek döntést hoztak az OLED panelek csúsztatásával, hiszen szakértők szerint piszok jól sikerül az új kijelző.

Nem árt tudni, hogy az iPhone X OLED paneljét az Apple tervezte, amit végül a Samsunggal gyártattak le, mivel nekik van a világon a legnagyobb OLED gyáruk. Emiatt külön gratulált a DisplayMate csapata a koreai vállalatnak, de nyilván az iPhone X kapta a főszerepet. Összesítettben elmondhatjuk, hogy az új csúcsmodell az alábbi kategóriákból tűnt ki igazán: a legnagyobb abszolút színpontosság; a legnagyobb teljes képernyős fényerő OLED-es okostelefonokban; a legnagyobb teljes képernyős kontrasztarány környezeti/mesterséges fényben; legmagasabb kontrasztarány, valamint a legkisebb visszatükröződéssel és fényerő-változás látószöggel rendelkező kijelző.

iphone-x-edge-to-edge

Az egyik legérdekesebb tulajdonsága az iPhone X-nek a betekintési szöge. A DisplayMate szerint okostelefonoknál nagyon fontos tényező, hogy milyen az adott készülék betekintési szöge. Általában 30 fokos eltérésben szokták tesztelni, mivel ez az a szög, amivel nap mint nap találkoznak az emberek, ha például az asztalon pihentetik a készülékeiket. A legtöbb LCD kijelzős telefon 55 százalékos fényerő csökkenést mutat ilyen helyzetekben, azonban ugyanilyen szögben az iPhone X-ben lévő OLED panel csupán 22 százalékot.

A legtöbb tablet és okostelefon egy fix színskálával rendelkezik, azonban az iPhone X-ben automatikus szín-menedzsmentről beszélhetünk, ami által automatikusan beállítja a megfelelő színhőmérsékletet. Ezáltal a színek sokkal élethűbbek hatnak, valamint nem túlszaturáltak, mint több telefon esetében. A DisplayMate szerint ezt a technológiát a jövőben minden egyes gyártónak alkalmaznia kellene.

Aki bővebben kíváncsi, hogy hogyan teljesített az iPhone X, az a DisplayMate oldalán szerezhet bővebb infókat. Érdemes ellátogatni, hiszen a szakemberek egy eléggé átfogó cikkel álltak elő, hiszen sikerült teljesen kivesézniük az Apple új készülékét.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. janika61 - 2017.11.07. 21:54

    Sziasztok,az X_et leadtam mert nincs Hoom gomb és jet black hiányzik nagyon ,de ami Politika és a legundorítobb az iPhone 8 még mindig sajnos nem 1920-1080 pix csak a 8 plusz ilyen nem letezik.A telok már 250 eu körül is már voll hd,mi a FAcsiga van Apple ????

  2. janika61 - 2017.11.07. 21:59

    Remélhetöleg a iPhone SE_X jön majd voll hd_ban 1920_1080 és Hoom gombbal tisztelt Apple !!!!

  3. janika61 - 2017.11.07. 22:12

    Nem gondoljátok,hogy szánalmas a 8 plusz 909 euro az X 1319 eu és gyengébb az akuja mint az elözönek ennyi pénz és gyengébb,nem ájultam el !!!!

  4. janika61 - 2017.11.07. 22:17

    Hoom gomb vissza Apple !!!!

Szólj hozzá Te is!