Az Apple-lel folytatott harc miatt zárt rosszul a Qualcomm

HusztiD 2017.11.07. 11:56 Apple, Egyéb 0 db 483

qualcomm

Lassan egy éve folyik az Apple és a Qualcomm csatája, ami lassan annyira elfajult, hogy a gyártó még a kínai piacról is kitiltaná az almásokat, de mint tudjuk, nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását. Viszont eléggé rossz hatással van a jelenlegi harci helyzet a Qualcommra. Legalábbis ez derült ki a legutóbbi pénzügyi beszámolójukból, hiszen meglehetősen rosszul teljesítettek.

A vállalat bejelentése alapján 90 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben a profitjuk, miközben az összbevétel 4,5 százalékkal. Nem jó arányok ezek, viszont sikerült jobban teljesíteniük, mint ahogyan azt az előzetes számításaik jósolták. A pénzügyi konferencián azt nyíltan kijelentették, hogy az Apple-lel való küzdelmük nagyon negatív hatással volt az ő teljesítményükre.

Ez nem csoda, hiszen itt nem csak az Apple-ről, hanem annak a partnereiről is beszélhetünk. Mint tudjuk, az almások megálljt intettek az óriásnak, ugyanis olyan szabadalmakat szeretnének licenceltetni, amit nem alkalmaznak, ezért a kaliforniai vállalat szembe szállt velük. Mivel itt pereskedések láncsorozata következeik, ezért lehet, hogy csak évek múlva tesznek pontot az ügy végére.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!