Kitalálod milyen arányban vásárolnak az emberek az Apple-től és a szolgáltatóktól?

HusztiD 2017.10.20. 12:40 Apple, iPad, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 1 db 512

apple-store-paris-louvre

Bizonyára bennetek is felmerülhetett korábban a kérdés, hogy vajon mennyien vásárolnak egyenesen az Apple-től? Mint tudjuk, az Apple fix árakkal dolgozik, azonban ha a szolgáltatóktól vásárolunk telefonokat, akkor több esetben még kedvezményt is kaphatunk. Ugyanez igaz lehet a nagyobb áruházakra egyaránt, akik bizonyos időközönként állnak elő kisebb-nagyobb akciókkal.

A CIRP csapata 2 ezer amerikai felhasználót kérdezett meg a vásárlási szokásairól, melyekből nagyon érdekes eredmények születtek. Természetesen kétezer ember nem számít nagyon soknak, de egy remek kiindulási alapot ad. Valamint az sem lenne hátrány, ha Európára irányulóan szintén lenne egy hasonló felmérés, de egyelőre érjük be az Amerikai felhasználók adataival, hiszen abból is megtudhatunk pár új információt.

Talán a fő kérdés az, hogy hol vesznek iPhone-t az emberek? A megkérdezett válaszadók közel 80 százaléka válaszolta, hogy a saját szolgáltatójától hozza ki telefonját, míg 10 százalék az Apple-től, a maradék pedig a Best Buy-tól. Nyilván itt egyértelmű volt a válasz, hiszen Amerikában az emberek zöme kétévente hoz ki az előfizetés meghosszabbításával egy új telefont. Ennek köszönhetően pedig kedvezményesebb áron, kisebb részletekben fizethetik ki a telefonokat, így nyilván ezért volt ez a legnépszerűbb opció.

cirp

Az iPad vásárlási szokásoknál már másabb arányok jöttek ki, mivel a válaszadók nagyjából egynegyede szerzi be azt a Best Buy-tól, míg további 20 százalékuk az Apple-től. A szolgáltatók itt sem ismeretlenek a felhasználók számára, hiszen valamivel több, mint az emberek 15 százaléka szerzi be tőlük az iPad-et.

Mac vásárlásnál ismételten érdekesen alakultak a megoszlások. Itt az Apple győzött közel 40 százalékkal, amit további 30-cal követ a Best Buy. Igazából itt mondható el az, hogy aki Mac-et vesz, azok zöme egyenesen az Apple-től vásárol, míg a maradékuk az adott üzletlánctól, vagy egyéb helyekről.

Kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is. Nálatok mi a helyzet, ti honnan vásároltok Apple termékeket?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Alex - 2017.10.21. 21:44

    Én elöfizetéses vagyok canadaba bell szolgáltatásnál szoktam váltani igy 100$ havonta:)

Szólj hozzá Te is!