Iovine: 400 millió felhasználója lenne az Apple Music-nak, ha ingyenes volna

HusztiD 2017.05.19. 12:40 Apple Music, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 371

Jimmy-Iovine-Net-Worth-1280x740

Az Apple Music egyik vezetője interjút adott a Music Business Worldwide számára, ahol meglehetősen érdekes dolgokat árult el. Ahogyan az sejthető, az Apple Music-ról és a fizetős zenestreamineglésről volt szó, amiről egyenesen Jimmy Iovine mondta el véleményét.

Nem új keletű dolog az ingyenes zene, ugyanis az internet hajnalán már olyan peer-to-peer szolgáltatásokat használtak a felhasználók, mint a Napster vagy a LimeWire. Sokan vannak úgy, hogy ha valami ingyenes, akkor azért miért fizessenek? Korunkban pedig itt a Spotify és a YouTube párosa, akik ingyenes zenehallgatást kínálnak szemben az Apple-lel.

Jimmy elmondta, hogy lényegében annyiból tényleg jó ez a dolog, hogy az emberek ingyenesen  zenét hallgathatnak. Viszont ha az érem másik oldalát nézzük, akkor így pont az előadókkal szúrunk ki. A vezető elmondta, hogy ha az Apple ingyenes zenestreamingelést nyújtana, akkor bizony 400 millió felhasználója lenne az Apple Music-nak.

Mivel fizetősek, ezért megpróbálnak némi extrákat adni a felhasználók  számára. Ide sorolhatjuk az exkluzivitást élvező előadókat, mint Frank Ocean, Taylore Swift, vagy Chance the Rappert, valamint most már megemlíthetjük az olyan eredeti Apple Music kontentokat, mint a Carpool Karaoke sorozat, Vital Signs és a Planet of the Apps.

Nyilván nem hasra ütés szerűen beszélt Jimmy, így ha valóban ingyenes lenne az almások szolgáltatása, akkor bizony négyszer akkora felhasználói bázissal bírnának, mint a Spotify, de így jelenleg kénytelenek beérni 30 millió fizetővel.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Goalaxy - 2017.05.19. 14:30

    a minősègi zenehallgatásèrt szerintem nem bün pènzt kèrni,pláne ha akkor ès azt hallgathatsz amit csak akarsz

  2. iRon242 - 2017.05.21. 19:51

    Mondjuk lehetnének különféle csomagjaik. Engem ugyanis sem az említett exkluzív előadók, sem az olyan spéci tartalmak nem hatnak meg, mint pl. a kareoke. Na ezekért nem szívesen fizetek. (Halkan jegyzem meg, hogy úgy vagyok kezdettől fog a családi csomag előfizető, hogy a családomból tk. csak én használom az Apple Music-ot – szóval nem az előadóktól sajnálom jogos jussukat, sőt!)

  3. Melinda - 2017.06.19. 09:46

    Én egyáltalán nem sajnálom azt a havi ~1500 ft-ot… Cserébe korlátlan mennyiségű, és kiváló minőségű zenét hallgathatok. :) Szerintem teljes mértékben megéri, arról nem beszélve, hogy így legalább ha minimálisan is, de támogathatom a kedvenc előadóimat. Megérdemlik!

Szólj hozzá Te is!