Újabb ígéretes vállalatot szerzett meg az Apple, a Lattice-t

HusztiD 2017.05.19. 10:25 Apple, Egyéb 0 db 86

lattice_data

A TechCrunch egy új beszámolója szerint az Apple-nek ismételten sikerült felvásárolnia egy olyan vállalatot, amely Siri továbbfejlesztésében lehet hasznos. A Lattice-t még 2015 folyamán alapították meg, amely az úgynevezett “dark data”-ra, vagyis a sötét adatra specializálódott. Lényegében az olyan strukturálatlan adatokat, mint a szövegeket és képeket alakítja egy strukturált adattá, melyet képes az adott rendszer felismerni.

Az akvizícióról egyelőre nem sokat tudni, csupán annyit, hogy nagyjából 200 millió dollárért vásárolták fel őket az almások, s mostantól a Lattice-nél lévő 20 mérnök az Apple-nek dolgozik. Természetesen felkeresték a felvásárlás kapcsán a kaliforniai vállalatot, ahol egy szóvivő a szokásos sablon szöveget mondta, mely szerint az Apple időről időre vásárol fel kisebb vállalatokat, de nem vitatják, hogy milyen okokból.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy a források szerint az Amazon és a Samsung párosa is érdeklődött a vállalat iránt. Végül az Apple lett, aki nyélbe ütötte az üzletet és feltehetően a Siri továbbfejlesztésére fordítják majd a most megszerzett tapasztalatot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!