Ilyen funkciókkal érkezik az iPhone 8; problémák az iCloud-dal – mi történt a héten?

HusztiD 2017.02.18. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 1 db 440

Újabb hét, újabb érdekes hírek, ezúttal pedig az ősszel érkező iPhone 8 körül forogtak leginkább a hírek, amiről egy kisebb rakás dolgot olvashattunk.

maxresdefault

KGI: ősszel mindhárom iPhone megkapja a vezeték nélküli töltést

A KGI méltán híres elemzője viszonylag visszahúzódott az utóbbi hetek folyamán, azonban nem olyan régen ismételten hallatott magáról az iPhone 8 kapcsán. Kedvenc almás-jósunk újabb érdekességeket osztott meg arról, hogy milyenek lesznek az ősszel érkező iPhone modellek.

iPhone-8-Plus-pantalla

Bővebben itt.

Hónapokon át tárolta a törölt adataidat az iCloud

Úgy tűnik, hogy az iCloud nem törli azonnal az adatainkat, mint ahogyan azt mi szeretnénk. A legújabb ziccerre az orosz ElcomSoft CEO-ja, Vladimir Katalov jött rá. Elmondása szerint véletlenül böngészgetett a saját iCloud előzményeiben, amikor igencsak szokatlan fájlokba ütközött, amiket már egyszer letörölt.

20130922_icloud-icon_0029-780x455

Bővebben itt.

Új EU szabályozás barátságosabbá teszi a streaming előfizetések használatát

Az Európai Unió nem olyan régen egy új szabályt hozott, melynek keretein belül könnyebbé teszik a streaming előfizetések kezelését. Ide tartozik például egy Netflix vagy Apple Music előfizetés, ami minket is érinteni fog a jövőben, ugyanis 2018-tól tervezik bevezetni az új megkötéseket.

netflix

Bővebben itt.

Vajon tényleg érkezik egy Touch Bar-ral szerelt iPhone 8?

Napokkal ezelőtt már láthattunk egy igen jó koncepciót arról, hogy milyen lehetne egy Touch Bar-ral felvértezett iPhone. Legutóbb pedig a KGI elemzője, Ming-Chi Kuo hallatott ismételten magáról, aki elárulta, hogy szerinte milyen lehet az ősszel érkező csúcsmodell.

iphone-8-concept-780x440

Bővebben itt.

76 sebezhető alkalmazást találtak az App Store-ban

Will Strafach biztonsági szakértő a verify.ly szolgáltatás által egy érdekes közleményt adott ki. Jelenleg az App Store-ban 76 darab olyan viszonylag népszerű alkalmazás van, amely adathalász veszélynek van kitéve. Még ez akkor is igaz, ha a fejlesztők használják az almások App Transport Security funkcióját.

app-store

Bővebben itt.

További érdekességek

Jó hír, hogy új szoftverfrissítéssel növeli az Apple az új MacBook Prók üzemidejét, valamint felmerült, hogy írisz szkennerrel érkezhet az iPhone 8. Ha már szóba jött az új telefon, akkor elvileg opcionálisan vásárolhatjuk meg hozzá az induktív töltőt, illetve egy remek riói karneváli reklámot is kiadott a kaliforniai vállalat. Rekordmagasságban az AAPL értéke, nem mellesleg pedig visszatérhet a gyökerekhez az Apple az iPhone 8-cal.

screen-shot-2017-02-16-at-13-51-37

A hét második felében olvashattunk arról, hogy az okosórák piacát egyértelműen az Apple vezeti, valamint ha már felmerült a téma, akkor tavasszal kisebb fajta Apple Watch frissítésre számíthatunk. Sajnos újabb zavaró funkciót vezet be a Facebook, illetve egy új orosz malware is terjed, ami szinte minden fontos adatot képes ellopni. Nagyon érdekes szabadalmat védetett le az almás vállalat kijelzőtörés kapcsán, nem utolsó sorban pedig bejelentették az idei WWDC dátumát.

Ezek jutottak a 2017-es év hetedik hetére. A következő napok folyamán feltehetően újabb bétákat ad ki az Apple, valamint reméljük, hogy lesznek további érdekes hírek, akárcsak most is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Sattihun - 2017.02.19. 01:53

    Qqw

Szólj hozzá Te is!