Hónapokon át tárolta a törölt adataidat az iCloud

HusztiD 2017.02.13. 17:55 Egyéb, iOS, Kiemelt hírek 1 db 278

20130922_icloud-icon_0029-780x455

Úgy tűnik, hogy az iCloud nem törli azonnal az adatainkat, mint ahogyan azt mi szeretnénk. A legújabb ziccerre az orosz ElcomSoft CEO-ja, Vladimir Katalov jött rá. Elmondása szerint véletlenül böngészgetett a saját iCloud előzményeiben, amikor igencsak szokatlan fájlokba ütközött, amiket már egyszer letörölt.

Ennek kapcsán létrehozott egy saját szoftvert Phone Breaker néven, ami által visszaállíthatóak eredeti formájukban a korábban törölt fájlok. Ehhez persze szükséges az adott felhasználó iCloud felhasználóneve és jelszava. Katalov szinte mindent megtalált korábbi Safari böngészési előzményektől, Google kereséseken át a személyes jegyzetekig.

A hír hallatára a Forbes fogadott egy hozzáértőt, akivel ugyanígy megvizsgáltatták az esetet. A saját felhasználói fiókjukban 125 ezer olyan dolgot találtak, amit már letöröltek. Érdekesség, hogy mind a két esetben csak 2015 novemberéig tudtak visszamenni, tovább már nem.

Egyelőre nem tiszta, hogy miért történhetett ilyen dolog, hiszen az Apple nem foglalt állást az ügyben. Érdemes viszont megjegyezni, hogy a beszámoló után az Apple elkezdte a hiba kijavítását, hiszen a hozzáértők visszajelzése szerint már nem érik el a korábban törölt fájljaikat. Feltehetően valamilyen hiba okozhatta ezt a problémát, amit azóta kijavítottak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. horvy - 2017.02.14. 12:23

    Én egyet nem értek ha valaki tudja a választ csoda lenne!

    Hogy lehet az h az integrált térképben nekem állandoan visszadobja a régi útvonalakat? Kitöröltem sokszor.. nincs hasznalva biztonsagi mentes így még arra se tudom fogni honnan szopja ki… főleg ha kitoroltem mar vagy 50x….

Szólj hozzá Te is!