Egy hackernek sikerült hozzáférnie az iPhone feltöréshez használt eszközökhöz

HusztiD 2017.02.03. 14:55 Egyéb, iPhone 0 db 468

iphone-5c

Több, mint egy évvel ezelőtt keltett nagy visszhangot az Apple és FBI ügye, amikor az almások nem voltak hajlandóak maguk feltörni azt az iPhone 5c-t, amit a San bernardinói terrortámadás egyik gyanúsítottja használt. Ekkor az FBI egy külsős céggel, a Cellebrite-tal közösen oldotta meg a problémát, akiknek sikerült hozzáférniük a telefonon lévő adatokhoz.

Legújabb fejleményekkel pedig a Motherboard oldal szolgált, akik szerint egy hacker kiszivárogtatta, hogy milyen eszközöket használt a Cellebrite. Előző hónap folyamán érte egy kisebb támadás az izraeli céget, az illetéktelen behatolóknak pedig sikerült 900 GB adathoz hozzájutniuk, melyben a szóban forgó iPhone 5c feltöréséhez használt szoftveres eszközökhöz is megtalálhatóak voltak. A lopott adatokból kiderült, hogy az iPhone feltöréséhez egy fizikális eszközre szintén szükség volt. Egyébként maga a kód, amelyet a feltöréshez lefuttattak, az nagyon hasonló a jealbreakelési eljáráshoz. Lényegében egy jealbreakeléshez hasonló eljárással és az adott eszközökkel sikerült feltörni a telefont.

Természetesen az Apple megpróbálja minél biztonságosabbá tenni az iOS-t az újabb kiadásokkal, de folyamatosan lesznek ehhez hasonló esetek, ahol a hivatalos szervek úgyis külsős cégekkel próbálják meg feltörni a készülékeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!