Elviekben sikerült feltörnie az iOS 11-et egy ismertebb csapatnak

HusztiD 2018.03.06. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 349

_1518084713

Ha visszaemlékeztek még az évekkel ezelőtti San Bernardino-i terrortámadásra, akkor tudhatjátok jól, hogy nagy botrányt csapott a média az Apple-t illetően, ugyanis még az FBI kérésére sem törték fel a támadó által használt iPhone 5c-t. Ezek után nem sokkal jött a hír, hogy egy izraeli vállalat, a Cellebrite számára hosszas hónapok után sikerült.

A Forbes részére egy meg nem nevezett forrás megerősítette, hogy a Cellebrite egy új sebezhetőséget talált az Apple mobil operációs rendszerén, ami által képesek feltörni az iOS 11-et futtató készülékek egy részét. Ez a hír pedig kapóra jöhet a kormányzati szervek részére, akik egy hasonló eset miatt szeretnének feltörni a jövőben egy-egy iPhone-t, amiből esetlegesen új információkat nyerhetnek ki a nyomozásokhoz.

A ráadás, hogy nem csak korábbi készülékek, de az olyan újabbak, mint az iPhone X vagy nyolcas modellek is érintettek lehetnek a feltörésben. Arról egyelőre viszont nem tudni, hogy a hetekkel ezelőtti iBoot forráskód szivárgásának köszönhető-e az, hogy sikerült az izraelieknek találniuk egy újabb sebezhetőséget, avagy nem. Mondjuk erre az Apple egy hivatalos választ is kiadott, mely szerint nem kell senkinek sem tartania.

A Forbes ugyan megjegyezte, hogy a Cellebrite nem erősítette meg hivatalosan az információt, így esetlegesen az sem kizárt, hogy false infókat közölt le a meg nem nevezett forrás. Mindenesetre az idézőjelesen kiderült, hogy az iOS 11 korábbi kiadásait képesek a szakik feltörni. Elviekben újabb kiadásoknál még nem működnek a törések, így ahogyan mindig, ezúttal is azt ajánljuk, hogy érdemes naprakészen tartani készülékeinket az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése miatt.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!