Egy izraeli cég állítja, hogy képes minden iOS és Android készülék feltörésére

HusztiD 2019.06.17. 11:56 iOS, iPhone 0 db 353

tim-cook

A Cellebrite ismerős lehet számunkra, ugyanis az Apple-t illetően elsőnek 2016-ban hallhattunk róluk, mikor az FBI számára segítettek egy San Bernardino-i terrortámadásban használt iPhone 5C feltörésében. Azóta teltek az évek, s mondhatjuk, hogy nem igazán hallatott magáról a téma.

Az izraeli cég nem olyan régen Twitteren osztott meg egy nagyon érdekes bejegyzést, mely arról szól, hogy képesek minden iOS és high-end Android készüléket feltörni. Természetesen a hírre egyből felkapták fejüket az Apple orientált oldalak, de egyelőre nem igazán derült ki, hogy miképp képesek hozzáférni az adatokhoz. A hivatalos információk alapján az iOS 7-től az iOS 12.3-ig minden rendszert képesek feltörni.

Az állítás a Cellebrite részéről azért érdekes, mivel az Apple folyamatosan foltozza, s fejleszti rendszereit, s állításaik alapján feltörhetetlen. Hogy miképp jut el a főhadiszállásra a hír, illetve hogy valóban képesek-e feltörni az kérdéses, de azt biztosra vehetjük, hogy az almások a jövőben is megpróbálják még biztonságosabbá tenni a mobil operációs rendszereiket, hiszen ahogyan mindig is hangsúlyozták, számukra a felhasználói adatbiztonság a legfontosabb.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!