Újabb szabadalomtroll támadja az Apple-t

HusztiD 2016.07.13. 10:31 Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 418

iphone-6s-battery-replacement-hero

Egy újabb szabadalomtroll perelte be az Apple-t, aki azt állítja, hogy az almás vállalat megszegte a még 2005 folyamán benyújtott, végül évekkel később levédetett szabadalmát. Magát az eljárást a Snap-On Technologies nyújtotta be a szabadalmi és védjegy hivatal felé, ami azóta a Somaltus tulajdonát képzi.

A texasi vállalatnak egyebek mellett már sikerült öt autógyártót beperelnie, hiszen elviekben ők is megsértették a szabadalmukat az elektromos és hybrid autóikkal. Ezúttal pedig az Apple-t vették célba, ám várhatóan a többi rivális, mint a Samsung, Asus, Lenovo vagy Sony egyaránt sorra kerülhet. Persze ez abban az esetben lesz igaz, ha a kaliforniai vállalat elesik a legújabb csatában, hiszen azzal együtt dőlhet minden.

A 7,657,386-os szabadalomban a gyors töltés technológiájáról írnak. A lényeg, hogy az Apple nagy előszeretettel használja ezt az eljárást, amivel az adott készülékek, mint az iPhone, iPad vagy MacBook gyorsan feltöltődnek 80 százalékra, majd onnantól kezdve lassabban töltenek. Elvileg ez azért jó, mivel ennek köszönhetően sokkal jobban kihasználják az akkumulátorokban rejlő kapacitást, így valamivel több üzemidőt hozhatnak ki belőle.

Az Apple hivatalosan még nem válaszolt az ügy kapcsán, azonban erről a témáról még biztosan hallani fogunk az elkövetkezendő hetek/hónapok folyamán. Ha már ennél a témánál tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt hónapok alkalmával egyre több szabadalomtroll volt, akik kisebb-nagyobb dolgok miatt perelték be a kaliforniaiakat. Ilyen volt például a VirnetX, akikről nem olyan régen írtunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. János - 2016.07.13. 13:07

    Nekem i5s-ben kellene akkumlátort cserélném mert már nagyon elhasználodott. Viszont pár szervizben jártam 5-7e Ft összegben akarták cserélni, ami nem is lenne gond ha nem clon akkumlátort raknának bele. Esetleg tudtok olyan szervizt ahol eredetit tudnak bele szerezni? Garanciaja sajnos már le járt.

  2. Alnus - 2016.07.13. 13:52

    Igen jól kihasználják az alsóban levő kapacitást az iphonok:)))) akár fél napig is működnek, SUX Apple

  3. Valaki - 2016.07.14. 12:36

    Szia én is cseréltettem i5 ben akksit! Kuka!!! Elég neves helyen , mégis 3-4 óránál nem bír többet! Istyleban 66.000

Szólj hozzá Te is!