Hamarosan érkezhet a Nintendo saját iOS-es kontrollere

HusztiD 2016.07.13. 12:40 Egyéb 0 db 183

17468-15029-160705-3DS-l

Nem olyan régen a japán nagyvállalat, a Nintendo kiadta a legelső iOS-re szánt alkalmazását, a Miitomót. A jelenlegi információk szerint azonban itt nem állnak meg, ugyanis annál sokkal többet akarnak, minthogy csupán alkalmazásokat dobjanak piacra: egy olyan hivatalos kontrollert szeretnének kiadni amely által a telefonos vagy tabletes játékaikat irányíthatjuk.

A Polygon beszámolója szerint a vállalat a napok folyamán tartott egy értekezletet, ahol a részvényesek számára elmondták, hogy új vizekre eveznek, amivel belépnek az okostelefon kiegészítők piacára. Az elhangzottakból kiderült, hogy manapság már számos kontroller van az okos eszközeinkhez, azonban a Nintentós srácok inkább egy olyat szeretnének létrehozni, amit ők saját maguk terveznek.  Takahashi szerint egyedi megoldással fognak előállni, azonban hogy ez pontosan mit takar magában, azt nem részletezte.

Mint azt tudjuk, a japán vállalat több játékot is kiad iOS készülékekre az elkövetkezendő hónapok folyamán. Úgy látszik, hogy ha már nem igen népszerűek a saját kézi konzoljaik, akkor megpróbálnak inkább betörni az okostelefonok piacára. Az pedig hogy mennyire lesznek sikeresek, talán csak évek múlva fog kiderülni, mire lesz elég alkalmazásuk és kiforr a koncepció.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!