További 190 millió dollárt követel az Apple-től az ismert szabadalomtroll

HusztiD 2016.06.02. 09:50 Apple, Egyéb 0 db 185

1453818116-30318-VirnetX-Suing-Apple-For-532-Million-Over-Patent-Infringement

Az egyik legismertebb, szabadalomtroll-ként emlegetett VirnetX ismételten nagyot alkotott, ugyanis jogi úton újra megtámadta az Apple-t. Ezúttal az iMessage és FaceTime szolgáltatásról van szó, amivel a vállalat korábban azt szerette volna elérni, hogy tiltsák ki az amerikai piacról.

Nem olyan régen indult az egész hercehurca, amelyért vaskos 625 millió dollár kártérítést követelnék a vállalatot, azonban ez nem volt elég számukra. A VirnetX újabb 190 millió dollárt óhajt az almásoktól, ugyanis szerintük indokolatlanul ítéltek ennyi pénzt a kaliforniaiaktól, nem gondolták komolyan ezt az összeget. A sértett fél szerint indokolatlan peres taktikát alkalmaz az Apple, így ezért óhajtják még jobban lehúzni őket.

Elvileg a VirnetX korábban azt kifogásolta, hogy az iMessage és a FaceTime hatalmas károkat okozott nekik, ami miatt szerették volna kitiltani az alkalmazásokat. Szerencsére ez nem jött össze, viszont kárpótlásul 625 millióra perelték az almásokat, amit most kevesellnek. Érdemes egyébként azt is megjegyezni, hogy a két vállalat között már 2012 óra mennek a tárgyalások. Ekkoriban azt szerette volna elérni a VirnetX, hogy kitiltsák az iPad, iPhone és Mac készülékeket a piacról, de cserébe 368 millió dollárt ítéltek meg számukra.

Úgy tűnik, hogy eléggé kifizetendő az, ha az ember rááll arra, hogy mindenféle dologért megtámadja az Apple-t és a többi óriást. A VirnetX-nek csupán 14 alkalmazottja van, de 80 olyan szabadalommal rendelkeznek, amiket időnként bérbe adnak, illetve perelnek, amikor úgy vélik, hogy valaki megsértette azokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!