Az Intel is száműzné a jack portot

HusztiD 2016.04.28. 15:54 Egyéb 0 db 262

ChMkJlaST0mIWDEdAABuHhuQMYYAAHK5gD3SRkAAG42507

Immáron hónapok óta terjengenek pletykák arról, hogy az Apple az iPhone 7-ből száműzi a jó öreg jack csatlakozót, s helyette a Lightning portot és a Bluetooth eljárást részesíti majd előnyben. Most valami hasonló elgondolással állt elő az Intel, ugyanis az AnandTech beszámolója szerint a híres gyártó erőteljes lépéseket tesz annak érdekében, hogy száműzze a már-már 100 éves szabványt.

A különbség csupán annyi az Apple és az Intel között, hogy az utóbbi az USB C-t szeretné erőltetni a 3,5-ös jack helyett. Elvileg ennek meglennének a maga előnyei, hiszen az USB C szabvány által több extra funkció válna elérhetővé. Például lehetnének olyan in-ear fülhallgatók, amelyek által képesek lennének a testhőmérsékletünk nyomon követésére. Ez esetlegesen akkor lenne érdekes, ha sportolás közben használnánk.

Hogy mennyire lesz szalonképes az Intel elképzelése, az még csak a jövő titka. Nem nagy a valószínűség arra, hogy az Apple USB C-re cseréli a már jó ideje használt Lightning portját. Bár elsőnek érdemes lesz kivárni az iPhone 7 megjelenését, s megnézni, hogy ha valóban nem lesz rajta jack csatlakozó, akkor milyenek lesznek a tényleges felhasználói visszajelzések.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!