Az Intel is beáll az ARM chipek gyártásába

HusztiD 2021.04.07. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 123

Az Apple a tavalyi WWDC konferencián jelentette be, hogy a következő két év folyamán folyamatosan állnak át ARM processzorokra a Mac-eket illetően. Ezt nem fogadta jól az Intel, hiszen az almások korábban az ő processzoraikat használták, így érthető, hogy miért kezdtek el szúrkálódni.

Az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger nem olyan rég egy érdekes bejelentést tett a befektetők számára. A vállalat egy új üzleti stratégiát, az IDM 2.0-át (Integrated Device Manufacturing) kezdi el alkalmazni. Ennek berkein belül elsőnek egy 20 milliárd dolláros gyárba fektetnek Arizónában, ahol 7 nanométeres processzorokat gyártanak a jövőben.

A dolog érdekessége, hogy a hírek szerint itt fogják azon új processzorokat gyártani, amivel jobban labdába tudnak rúgni a mai standardok mellett. Elviekben 2023-ig szállítják majd le az első ARM processzoraikat, amelyeket az Apple-höz hasonlóan nem csak mobil felhasználásra szánnak, hanem több gyártót megkeresnek, hogy tovább bővüljenek általa.

Két év hamar elröppen, de mi kíváncsian várjuk, hogy miképp tud majd felzárkózni az Intel. Régebben nagyon jó chipeket gyártottak, ezért állt mellettük az Apple is, de egyelőre úgy tűnik, hogy az utóbbi időben alaposan lemaradtak az almások és az AMD párosa mellett.

Figyelem! Ne feledd, a korlátozások alatt is nyitva tart az iDoki, illetve igénybe vehető a házhoz megy szolgáltatásuk is!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!