Megérkeztek az új MacBook-ok; Siri felfedte az idei WWDC dátumát – mi történt a héten?

HusztiD 2016.04.24. 13:43 Apple, Kiemelt hírek 0 db 261

Eltelt egy újabb hét, ám ezúttal sem volt okunk unatkozni, hiszen megannyi dolog történt az elmúlt napok folyamán. Szokásunkhoz híven ismételten összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

Photo-2016-04-18-19-35

Megérkeztek az új MacBook modellek!

Mint derült égből a villámcsapás, úgy érkeztek meg a 2016-os MacBook modellek. Az új gépek mellett kaptunk egy apró MacBook Air frissítést egyaránt, azonban itt csupán annyi történt, hogy a 13 colos készülékeket alapból 8 GB memóriával kínálja az Apple, akárcsak az új mezei MacBook laptopokat.

macbook-laptop

Bővebben itt.

Siri bejelentette az idei WWDC dátumát

Egészen szokatlan dolog történt, ugyanis ezúttal nem az Apple maga, hanem a kedvenc személyi asszisztensünk, Siri jelentette be az idei WWDC dátumát. Mint az korábban lenni szokott, az almások a saját honlapjukon, illetve kiküldött meghívók által leplezik le a konferencia kezdetét. Idén ez kicsit másképp alakult, ugyanis Siri belekontárkodott a dolgokba.

wwdc-2015-04

Bővebben itt.

A jövőbeli Apple készülékek akár bizonyos anyagok szimulálására is képesek lennének

A tavaly ősszel megjelent iPhone 6s modellek egyik újdonsága a 3D Touch kijelző volt. Lényegében egy nyomásérzékeny felületről van szó, amely képes megállapítani, hogy a felhasználó milyen erősen nyomta azt meg, amivel a rendszer számos új funkciót kínál fel. Na ezt akár egy újabb szintre varázsolhatja az Apple a legújabb napvilágot látott szabadalom alapján.

iPadwood-780x521

Bővebben itt.

A BMW és Daimler visszautasította az Apple-t a Project Titan kapcsán

Az elmúlt napok folyamán már olvashattunk az Apple Car-ról, hiszen akkor kiderült, hogy akár Ausztriában gyárthatják le az elektromos autót a Magna által. Ezúttal szintén egy német magazin, a Handelsblatt számolt be a legújabb hírekről, melyek szerint a kaliforniai vállalatnak nem igazán sikerül partnert találnia.

apple-car-1

Bővebben itt.

Semmit sem talált az FBI az elkövető telefonján – fölösleges volt a pereskedés?!

Hosszú hetek óta olvashatunk folyamatosan az Apple és az FBI mizériájáról. A történet röviden annyi, hogy a tavaly novemberi San bernardinói terrortámadáskor a rendőrség elfogta Syed Farook névre hallgató gyanúsítottat, akinek lefoglalták az iPhone 5c készülékét. Ebből indult ki minden, hiszen az FBI szerette volna, ha az almások feltörik a szóban forgó telefont, azonban erre nem került sor.

iphone5c

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején olvashattunk Ming-Chi Kuo legújabb jóslatairól az iPhone 7-et illetően, nem sokkal később pedig újra szóba kerültek az OLED kijelzős telefonok. Az Apple az előző év folyamán 11 milliárd forintnak megfelelő aranyat gyűjtött össze az újrahasznosítási programjuk által, majd nem sokkal később arról olvashattunk, hogy napi 80 alkalommal oldjuk fel a telefonjainkat. A hírek szerint nagy kereslet mutatkozik a nemrégiben megjelent iPhone SE iránt, ami után kiderült, hogy az App Store még mindig jövedelmezőbb, mint a Google Play.

recycle

A hét közepére megérkeztek a legújabb béta állapotú szoftverek, amely után egy ütős iOS 10 koncepciót láthattunk. Kicsivel később megtudhattuk, hogy hogyan teljesít az összes eddig megjelent iPad egymáshoz viszonyítva, illetve bemutatta az új iPhone 6s hasonmás telefonját a Meizu. Végezetül a tegnapi nap folyamán pedig megtudhattuk, hogy miért olyan az Apple, mint amilyen.

Ezek voltak tehát a tizenhatodik hét legérdekesebb történései. A jövő hét elején, kedden este az Apple megtartja a 2016 Q2-es pénzügyi konferenciáját, így maradjatok velünk, hiszen mi is beszámolunk az aktuális történésekről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!