Már most érezni az iPhone iránti csökkenő keresetet

HusztiD 2016.04.13. 09:39 iPhone 0 db 271

china

A méltán híres elemzőcég, a Kantar Worldpanel készített egy új felmérést, melyből kiderült, hogy Kínában 2014 augusztusa óta nem látott visszaesés volt tapasztalható. Nagyon úgy tűnik, hogy ez lehet a csökkenő iPhone eladások egyik előjele, ugyanis az ázsiai országban eddig a pontig egyre jobban hódítottak az almások.

A kutatásból kiderült, hogy február végével bezárandóan másfél év óta nem tapasztalt részesedés volt észrevehető. A 2015-ös év ugyanezen időszakához hasonlítva 3,2 százalékos visszaesés volt. A szakértők elmondása szerint ez leginkább a többi gyártó termékeinek szélesebb körben való elterjedésének köszönhető.

Például a Huawei képes volt növekedést elkönyvelni, amivel 24,4 százalékos piaci részesedést tudhatott magának Kínában. Ha az Apple-t nézzük, akkor ők egy kicsit kevesebbel ugyan, de 22,2 százalékkal büszkélkedhetnek. Végezetül pedig arra is rávilágítottak az elemzők, hogy a nemrégiben megjelent iPhone SE némileg felkavarhatja az állóvizet, hiszen remek alternatívát nyújt az Androidról váltóknak, illetve nem utolsó sorban vannak olyanok, akik szimplán a 4 colos méretet részesítik előnyben.

iphonesethumb-640x360

Ne feledjétek, április 25-én tartja meg az Apple a 2016 Q2-es pénzügyi konferenciát, amelyből nagyon érdekfeszítő dolgokat tudhatunk meg. A kérdés pedig az, hogy mi lesz az iPhone eladásokkal? A vártnak megfelelően megindulnak a csökkenő eladások, avagy tudnak még meglepetést okozni a kaliforniaiak? Két hét múlva megkapjuk a választ!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!