Fölösleges köröket rótt az FBI a titkosítás miatt?!

HusztiD 2016.04.08. 17:33 Apple, iPhone 3 hozzászólás 392

iphone5c

Már a csapból is az Apple és FBI mizériája folyik, hiszen a szövetségiek szerettek volna megkerülni az almások titkosítását. Mint azt jól tudjuk, a San bernardinói ügy kapcsán igényt tartottak egy hátsó ajtót kiépítéséhez, hogy hozzáférjenek a telefon biztonsági mentéseihez, azonban a kaliforniai vállalat beintett nekik. Hetekkel később viszont egy izraeli cég segítségével sikerült feltörniük a titkosítást.

Nem olyan régen volt egy biztonsági konferencia, ahol az FBI jogtanácsosa, James Baker elmondta, hogy még korai lenne bármit is nyilatkozni arról, hogy miket találtak az elkövető telefonján. Ez azt jelentheti, hogy eddig semmi olyan hasznos információra nem bukkantak, ami segítségükre lehet a nyomozás során. Akár az sem kizárt, hogy ugyan találtak értékes adatokat, de azokat egyelőre nem szeretnék napvilágra hozni.

Jamesnek köszönhetően megtudhattuk, hogy az izraeli vállalat, aki a segítségükre volt, csupán kevés adathoz fért hozzá. Pontosabban mondva úgy fogalmazott, hogy egy kis időszelet adataihoz kaptak betekintést, ami jelenleg teljesen értéktelen a nyomozás szempontjából.

Most persze jogos a kérdés, hogy mindezért kellett ez a nagy cécova? Már a pereskedés elején sejthető volt, hogy valószínűleg nem sok hasznos információ lesz a telefonon, aminek ellenére az FBI szépen megtámadta az Apple-t.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Vélemény - 2016.04.08. 21:56

    Tragédia, hogy attól kell tartani a polgároknak, akinek az lenne a dolga, hogy megvédje őket, s mindezt a Nagy Demokráciában….

  2. Color - 2016.04.08. 21:58

    Majd ha Tim Coock elismeri! De a Yahoo.com az ellenkezőjét mutatja.Így nehéz elhinni amit állít az FBI

  3. David - 2016.04.09. 07:33

    Szerintem az 5s is már rég felnyomták, amit ember készit arra mindenre van megoldas.

Szólj hozzá Te is!