Ejtette az iCloud végtől végig terjedő titkosításának bevezetését az Apple

HusztiD 2020.01.22. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 973

icloud

A Reuters beszámolója szerint az Apple ejti az iCloud biztonsági mentéseinek kapcsán a végtől végig terjedő titkosításának bevezetését. A rendelkezésre álló információk alapján ennek egyik oka az FBI, ugyanis ismételten elkezdték őket zaklatni, így nem szeretnék a jövőben sem feltartani a nyomozásokat.

Mindenek előtt tudni érdemes, hogy az iCloud biztonsági mentések kapcsán az Apple eddig valamiért nem alkalmazta a végtől végig terjedő titkosítást. Az úgynevezett dekódolási kulcsok az Apple szerverein voltak megtalálhatóak, így aki fel tudott törni bármilyen iCloud fiókot, az csakis az almások szervereinek köszönhetően volt képes erre.

Felmerülhet, hogy mi a helyzet az iMessage-dzsel, ugyanis a kaliforniaiak itt évek óta hangsúlyozzák, hogy végtől végig terjedő titkosítás van rajta. Ez természetesen igaz, azonban csak félig, ugyanis ami üzeneteinket nem töröltünk és megvannak az appban, azok felkerülnek egy biztonsági mentés készítése által az iCloud szervereire, így onnantól már nem lesz rajta ez a fajta titkosítás.

Elviekben az Apple több, mint két éven át tervezte az iCloud biztonsági mentések kapcsán bevezetni a végtől végig terjedő titkosítást, azonban amennyiben igazak a mostani hírek, akkor ezt végleg dobták, melyben az FBI folyamatos felkeresései is szerepet játszanak.

Egy kérdés viszont felmerülhet: amikor a Cellebrite-nak, illetve más szerveknek sikerült feltörni egy-egy iPhone-t, akkor vajon nem is azt sikerült feltörni, hanem az Apple szervereit? Érdekes téma ez…

Ti mit gondoltok a témáról?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!