Az adatvédelemről beszélt az Apple szóvivője a 2020-as CES-en

HusztiD 2020.01.10. 09:55 Apple 0 db 95

Screen-Shot-2020-01-07-at-3.18.27-PM

Mint azt már hetekkel ezelőtt beharangozták, az Apple 28 év kihagyást követően tért vissza a Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show-ra. Voltak találgatások, hogy mivel áll elő a kaliforniai vállalat, azonban a biztonsági és adatvédelmi témáról szóltak leginkább a hírek.

A beszélgetésen az almások adatvédelmi igazgatója és egyben magyar vezetéknevű Jane Horvath vett részt, aki lényegében arról beszélt, hogy miért fontos az adatvédelem. Ma már nagyon kicsinek számítanak a zsebünkben lévő telefonok, amelyeket könnyen elhagyhatunk, esetleg ellophatnak. Jane szerint a készülékeinken rengetek személyes adatot tárolunk, kezdve az egészségügyi és pénzügyi információkon át, melyek olyan szenzitív dolgok, melyeket nem szeretne más emberek kezébe adni egy felhasználó sem.

Ebből kifolyólag Jane itt is megerősítette az Apple korábbi nézőpontját, mely szerint egy hátsó ajtót építeni a titkosításhoz nem vezet jó megoldáshoz, hiszen ha ezt megtennék, akkor kellő hozzáértéssel bárki feltörhetné a készülékeinket, amivel a mi személyes adatainkhoz férne hozzá. Szóval az almások fontosnak tartják az adatvédelmet, így kiemelte, hogy a jövőben sem várható, hogy egy hátsó ajtót építsenek.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!