Ilyen lesz az 5se és az Air 3; az Apple továbbra sem enged az FBI-nak – mi történt a héten?

HusztiD 2016.02.21. 05:13 Apple, Kiemelt hírek 0 db 1 317

Ez a hét sem telt el unalmasan, hiszen olyan dolgokat tudhattunk meg, hogy az FBI az Apple segítségét kéri, azonban ők mégsem adták be a derekukat. Volt olyan hírünk is pédául, hogy ismételten perlik az Apple-t a 3D Touch miatt, illetve újabb csereprogrammal álltak elő a tavalyi MacBook gépek kapcsán.

459862-what-is-usb-c

Ezúttal a 3D Touch miatt perlik az Apple-t

Az Immersion az a vállalat, akik kifejlesztették és licencelik a haptic touch feedback technológiát, amit többek között az Apple is használ. A legújabb hírek szerint a cég az Apple-t és az AT&T-t egyaránt azzal vádolja, hogy szabadalmat sértettek olyan dolgokkal, mint a 3D Touch, Force Touch vagy az Apple Watch féle Taptic Engine.

immersion-800x475

Bővebben itt.

Vajon mi lesz a MacBook Air sorsa?

A tavalyi év folyamán az Apple kiadta a MacBook újragondolt változatát, amely hihetetlenül vékony lett. Jogosan jön tehát a kérdés, hogy mit tervez az Apple a jövőben. Nagyobb hangsúlyt fektet a MacBookra és hanyagolja az Air modelleket, esetleg megszünteti azokat? Lehetséges, de nem árt szem előtt tartani a nem olyan régen felmerült pletykát, amely szerint júniusban érkeznek az új Air gépek, amik 13 és 15 colos méretben kerülnek piacra.

main1

Bővebben itt.

Hamarosan érkezik az 1970-es bugot megoldó frissítés

Az előző hét második felében hírt adtunk, hogy egy kritikus hibát fedeztek fel az iOS-ben. Lényege annyi, hogy ha 1970. január elsejére állítjuk a dátumot, majd újraindítjuk a telefont, akkor az bizony megfő. Elvileg ez a bug csak azoknál a készülékeknél van jelen, melyek 64 bites processzorral rendelkeznek, tehát az A7-től felfelé.

screen-shot-2016-02-11-at-12-23-02-pm

Bővebben itt.

Csereprogramot indít az Apple az USB C kábelek kapcsán

Bő két héttel ezelőtt már meghirdetett egy új csereprogramot az Apple a hálózati csatlakozóadaptereket illetően, azonban a napokban egy újabbat hirdetett a 2015-ös MacBook-ok kapcsán. Ezúttal a géphez járó töltőkábel, az USB C van a középpontban, hiszen nem mindegyik tölt megfelelően, így az Apple felhívja a figyelmet, hogy ezt ingyenesen cserélik.

15885-12430-160212-USB-C-l

Bővebben itt.

Terrortámadás miatt a titkosítás feloldására kötelezik az Apple-t

Az Amerikai Egyesült Államok egy szövetségi bírója arra utasította az Apple-t, hogy segítse az FBI munkáját a múltkori San Bernardino-i terrortámadás kapcsán. Az NBC News értesülései szerint arra kötelezték a kaliforniai vállalatot, hogy segítsenek nyomvégre keríteni az egyik elkövetőt, Syed Farookot.

iphone5c

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején beszámoltunk, hogy eléggé zajos az Apple Car, majd arról, hogy a múltkori földrengés hogyan érintette az Apple processzorgyártó partnerét. Kicsivel később megtudtuk, hogy jobb EMI árnyékolást kap az iPhone 7, pluszban azt, hogy hamarosan Franciaországban is debütál az Apple Pay.

a9-2

A hét második felében az Apple megszüntette Indiában az iPhone 4s és 5c forgalmazását, majd ismételten olvashattunk az iPhone 7-ről, illetve egy iOS fikázó videót szintén megcsodálhattunk. Végezetül fény derült, hogy mi történik az újrahasznosított iPhone-okkal, illetve egy megbízható forrás arra hivatkozott, hogy bivalyerős lesz az iPhone 5se és iPad Air 3 duója.

Ezek voltak tehát az idei év hetedik hetének legérdekesebb hírei. Feltehetően jövő héten újabb iOS, OS X, tvOS és watchOS bétákat kapunk, nem mellesleg most már ideje lenne, ha az Apple hivatalosan bejelentené a márciusi eventet, így nem kizárt, hogy akár erről is olvashatunk majd az elkövetkezendő napok folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!