Ez történik az újrahasznosított iPhone készülékeddel

HusztiD 2016.02.19. 07:08 iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 840

o-iphone-6-plus-facebook

Az Apple ezelőtt két évvel indította el az iPhone újrahasznosítási programját, de eddig vajmi kevés információt tudtunk róla, hogy pontosan milyen folyamatok zajlanak le ilyenkor. A Bloombergnek köszönhetően most kicsit okosabbak lettünk, hiszen megtudhattuk, hogy milyen szinteken megy át a telefon, ha annak a gazdája újrahasznosításra adja a fejét.

Mikor valaki beviszi az Apple-höz a telefonját, akkor ott felhívják a figyelmét, hogy minden adatot törölnek róla. Ezek után bevizsgálják a készüléket, ahol két opció van. Ha megfelelő állapotú az iPhone, akkor a felhasználó egy utalványt kap, amit ugyebár később levásárolhat egy új telefonra. A vállalkozó avagy a kereskedő, akihez kerülnek a telefonok, az ismét leellenőrzi, hogy jó-e, majd ha igen, akkor a használt piacon tovább értékesíti.

1x-1

Amennyiben nem megfelelő az állapota és természetesen a tulaja beleegyezik, akkor a telefont elszállítják egy gyárba, ahol újrahasznosítják. Ezen a pontnál érdemes megjegyezni, hogy az Apple 2014. folyamán 40 ezer tonna, úgynevezett e-hulladékot gyűjtött össze, amit később újra felhasználtak.

Az ilyen kisebb, de semmiképpen sem jelentéktelennek nevezhető programokkal vált azzá az Apple, akit már megismerhettünk. Az utóbbi évek folyamán egyre jobban hívják fel magukra a figyelmet, hiszen nem egy energiafarmot hoztak már létre, ugyanakkor az újrahasznosítás által is hozzájárulnak a Földünk megóvásához.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Krisztián - 2016.02.19. 08:23

    Csak én érzem úgy hogy a cikkből nem derült ki semmi?:)

  2. Viktor - 2016.02.19. 19:15

    Lemaradt a cikk vege? Mert ez idaig nem mondott semmit :)

  3. Csokis - 2016.02.21. 23:55

    Bocs, de mi volt a mondani valója a cikknek….

Szólj hozzá Te is!