Újabb vízállósággal kapcsolatos szabadalom látott napvilágot

HusztiD 2015.12.10. 18:10 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 650

iphone-6-may-be-water-resistant

Az iPhone 6s és 6s Plus megjelenésével több felhasználó is idézőjeles teszt alá vetette az új telefonokat. Az egyik legnépszerűbb a vizes teszt volt, ahol azt nézték, hogy mennyire bírja a folyadékot a telefon. Nagy meglepetésre elég jól bírják, hiszen az Apple már tett ennek érdekében, de az eset óta már nem egyszer beszámoltunk az önszárításra képes telefonokról, illetve ennek kapcsán egy szabadalomról. A mai nap folyamán egy újabb beadvány látott napvilágot, ami szintén ezt a témát boncolgatja.

Sajnos egy olyan telefon, mint az iPhone, az mindig veszélynek van kitéve, különösképp akkor, amikor víz éri őket. Nem csoda, hiszen a Lightning és jack porton át könnyen beáramlik, ami képes az egész belső hardvereket eláztatni és tönkretenni. Na a jövőben ezt illetően javíthat az Apple, hiszen ezek a telefon gyenge pontjai, mivel jelenleg itt áramlik be legkönnyebben a folyadék.

skitch-2-780x456

A leírásban egy olyan elektronikai eszközről van szó, aminek a portjainál egy úgynevezett öngyógyító elasztomerrel található. A csatlakozóknál lévő elasztomer lényegében megvédi az elektromos eszközeinket a külső veszélyektől, mint például a por vagy a víz, ugyanakkor mégsem torlaszolja el teljesen a portokat. Amikor tölteni szeretnénk a készüléket, akkor az elasztomer képes lenne átmenetileg megnyílni, majd miután lecsatlakoztattuk, akkor öngyógyítással újra visszaáll a régi formájába, ami által védve lesznek a csatlakozók.

Jól hangzik a legutóbbi szabadalom, azonban hogy ebből mikor lesz valami, azt még nem tudni. Lehetséges, hogy éppen ez lesz az iPhone 7 egyik újdonsága, de az is lehet, hogy csak évek múlva kapjuk meg. A lényeg, hogy az Apple már több lépést megtett annak érdekében, hogy vízállóbbá tegyék a jövőbeli telefonjaikat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Fehérsólyom - 2015.12.10. 19:09

    Az jó hogy gondolkodnak rajta, de arról tartok, hogy ezek a megoldások nem valami tartósak. A jó kis gumi szigetelést és gumidugót, már régen feltálalták. Ezek legalább egy pár évig bírják biztosan, ha jól van kivitelezve.
    Talán ez az önzáró port működőképes lehet, de az ilyen víztaszító, meg önszárító dolgok nem. Elég ha elkezd megtapadni egy kis por, ami nedvesíthetővé teszi a felületeket. Ott aztán egyre beljebb megy majd a nedvesség. Egy kis nyomás alatt pedig fokozottan veszélyes a dolog. Kiegészítésnek persze nem rossz az ilyesmi sem, de önmagában nagyon kevésnek tűnik.

Szólj hozzá Te is!