A Disney elnöke szerint Jobs felháborodna az új filmen

HusztiD 2015.11.27. 08:50 Egyéb, Steve Jobs 0 db 224

Steve-Jobs-biopic-780x555

Az igazi Steve Jobs bizony fel lenne háborodva ha még élne, hogy egy ilyen életrajzi film tárgya, mint amelyet Aaron Sorkin írt és Danny Boyle rendezett. A Pixar és Walt Disney Animation elnöke, Ed Catmull egy interjú keretein belül fejtette ki véleményét ezzel kapcsolatosan.

“A film készítői nem tudják elmesélni a történetet, hiszen az teljesen rossz. Steve egy körívet járt be az életében. Volt idő, mikor nem megfelelő passzban dolgozott az emberekkel és én akkor tapasztaltam ezt, mikor először dolgoztam vele. Az emberek a dramatikus részt nézik amiből filmet csinálnak – és nem ez a történet.

Ez egy sokkal érdekesebb és összetettebb történet kezdete, ugyanis amikor elhagyta az Apple-t, akkor kezdetét vette egy igazi hős kalandja: a vadonban mászkált, a NeXT-tel dolgozott, nem dolgozott. A Pixar-ral dolgozott, miközben zuhantunk. Ebben az időszakban Steve egy csomó hasznos dolgot tanult, ami megváltoztatta őt. Egy empatikus személyiséggé vált, és ezt mindannyian láthattuk, mikor Walter Isaacson könyvet írt róla.

Senki sem elemezte Steve-et mikor még életben volt. A Steve-et érintő változást teljesen kihagyták. Ez az igazi történet.”

4375161_creative-impact-animation-honoree-ed-catmull_f62e176_m

Ennek ellenére Catmull (a többi kritikushoz beállva, akik ismerték Jobs-ot, beleértve Jony Ive és Tim Cook), ő maga sem látta a filmet. Mindenesetre érdekes olyan emberek véleményét is olvasni, akik igazán közelről ismerték az egykori vezérigazgatót, hiszen ők adhatnak róla pontosabb képet, ellenben azokkal, akik egy könyv alapján írtak és nem ismerték.

Egyébként ezen a héten újabb 200 moziból vették le a Steve Jobs filmet. Az előző hétvége folyamán csupán 81 900 dollár bevételre tett szert, miközben a mozikba került Éhezők Viadala: A kiválasztott második része 101 milliót kaszált.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!