Több bevételre tesz szert az Apple másfél perc alatt, mint előző hétvégén az új Jobs film

HusztiD 2015.11.17. 13:14 Apple, Steve Jobs 0 db 170

steve-jobs

Vélhetően senkit sem fog sokkolni a legújabb Steve Jobs filmről szóló hír, miszerint egy újabb tragikus hétvégét zárt. Egy hete például kiderült, hogy rekordot döntött, hiszen kétezernél több moziból vették le a filmet, mivel az azt megelőző hétvégén csupán 823 ezer dollár bevételt hozott a Universal Pictures számára. Most is hasonló a helyzet, azonban arányaiban nézve sokkal kisebb mértékben csökkent az előző héthez képest.

Az Aaron Sorkin által írt filmet az előző hétvége folyamán már csak 326 moziban játszották, amivel összesen 394 ezer dollár bevételt produkált. Persze mondani sem kell, hogy a film már eleve bukásra van ítélve, hiszen az első egy hónap alatt sem sikerült annyi bevételre szert tenniük, mint amennyit az első hétvégére jósoltak.

michael-fassbender-as-steve-jobs

Ha ezt nagyon hasonlítani szeretnénk, akkor kijelenthető, hogy az Apple másfél perc alatt többet keres, mint az egykori vezérigazgatóról szóló legújabb film az elmúlt hétvégén. Egy nem olyan régi statisztika szerint az almásoknak átlagosan 4540 dollár bevételre tesznek szert másodpercenként. Ha ezt kiszámoljuk, akkor láthatjuk, hogy milyen különbségekről beszélünk. Bár itt érdemes megjegyezni, hogy kicsit valótlan egy filmet összehasonlítani a világ legnagyobb tech vállalatával, ám érdekességképp jó tudni róla.

Vélhetően a következő hétre tovább csökken azon mozik száma, ahol vetíteni fogják a filmet, s a bevételnél is visszaesés várható. A Steve Jobs filmet mi magyarok majd csak jövő januárban nézhetjük meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!