Osztott képernyős funkciót kaphat az új iPad Mini

HusztiD 2015.08.12. 13:35 iOS, iPad 1 db 595
Osztott képernyős funkciót kaphat az új iPad Mini

A júniusi WWDC folyamán fedte fel az Apple a következő operációs rendszereit, melynek keretein belül olyan újdonságokat mutattak be az iOS 9 kapcsán, mint a régóta várt osztott képernyős mód. Ám mint kiderült, ez a funkció csak az iPad Air 2 esetében lesz elérhető, hiszen a korábbi modellek nem támogatottak.

Az El Capitant használó fejlesztők már észrevehettek valami egészen érdekes dolgot a közelgő rendszer programkódjai között. Olyan utalásokat találtak a Safari új verziójában, melyek arra adnak bizakodást, hogy a következő, a 4. generációs iPad Mini már képes lesz az osztott képernyős módra, akár csak a nagyobbik testvére, az Air 2. Mint azt tudjuk, az iPad Mini 3 egyelőre nem támogatja ezt a funkciót, de a böngésző új verziójában ezzel a modellel is lehet szimulálni az osztott képernyőt. Valószínűleg az Apple már nem teszi elérhetővé a split-screen funkciót a Mini 3-ban, viszont elképzelhető, hogy az ősszel frissülő új modell már teljes egészében támogatni fogja.

Egyebek mellett ez azt is jelentheti, hogy az új modell nem csak apróbb ráncfelvarrást kap, mint a tavalyi testvére, hanem vélhetően egy sokkal erősebb processzort is, melynek köszönhetően képest lesz egyszerre két alkalmazás egyidejű futtatására. Illetve az sem kizárt, hogy egy későbbi frissítés alkalmával a korábbi iPad tulajok is megkaphatják az osztott képernyőt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Hegeda56 - 2015.08.14. 21:04

    De a youtube-on vannak olyan videók amiken ipad mini3on is megy a multitasking akkor ez most mi?

Szólj hozzá Te is!