Szép teljesítménynövekedést mutat a Geekbench alapján az új iPhone 13-ban és iPad Miniben lévő A15-ös chip

HusztiD 2021.09.20. 09:55 iPad, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 424

Az Apple Előző hét elején ejtette meg a szokásosnak nevezhető médiaeseményét, ahol ezúttal az új iPhone széria mellett az új iPad és iPad Mini egyaránt bemutatkozott, melyekben az A15 Bionic chip debütált. Most, nem sokkal az esemény után kiszivárgott az új processzornak a Geekbench 5 teljesítménye.

A MacRumors csapata szemfüles volt, hiszen először is észrevették, hogy ameddig az új iPad Miniben lévő chip 2,93 GHz órajelen ketyeg addig az iPhone 13 szériában 3,2 GHz-re húzta az Apple, illetve mindkét termékben egyaránt 4GB RAM található meg. Egyelőre úgy néz ki, hogy ez csekély kihatással van a teljesítményekre.

Amennyiben az iPad-nél az egymagos pontszámot nézzük, akkor az A15-ös chip 1 595 ponttal végzett, míg a többmagos teljesítménynél 4 540 pontot hozott össze a tablet. Amennyiben ezt az iPhone 13 szériához viszonyítjuk, akkor kisebb eltérést tekinthetünk, hiszen ott 1 730 és 4 660 ponton végeztek a telefonok.

Ugyan kisebb eltérések mutatkoznak a Geekbench alapján, azonban úgy tűnik, hogy a nagyobb órajelnek köszönhetően egy kicsivel gyorsabbak lesznek majd a való életben a telefonok. Érdemes lesz az első teszteket megvárni egyébként, hiszen azokból megtudhatjuk, hogy miképp tevékenykednek az újdonságok a való életben.

Figyelem! Kiemelt ajánlattal vár egész szeptemberben az iDoki, ami mellett a születésnapi akciót sem érdemes kihagyni!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!