Se a nano se a shuffle nem szinkrózza az offline Apple Music számainkat

Sloan 2015.07.17. 13:57 Apple, Egyéb, iPod 0 db 495

Bár az Apple Music szolgáltatást is keményen reklámozták az online App Store iPod szekciójában, az  iPod nano és az iPod shuffle sem szinkronizálja az offline cachelt Apple Music dalokat.

touch_ujszinek

Amikor a felhasználók iTunes-on keresztül szeretnének e dalokat szinkronizálni eszközükre, a szoftver hibaüzenetet küld: “Az Apple Music dalok nem másolhatóak iPod-ra.” – írja az  iMore. Így csak az iTunes-on keresztül vásárolt és importált számok szinkronizálhatóak a lejátszók segítségével. A problémára egyelőre nem adott hivatalos magyarázatot az Apple, de a hibaüzenet oka valószínűleg a másolásvédelem lehet. A Nano és a Shuffle semmilyen formában nem támogatja Apple Musicot, mivel ugye egyik készülék sem tud internetkapcsolatot létesíteni.

Mivel az iPod touch-csal lehetséges a Wi-Fi kapcsolat, ezzel a típussal a Music szolgáltatás hiba nélkül érhető el. A DRM más eszközökön is problémát okozott. Ha a felhasználó az iTunes Match-re és Apple Music-ra is feliratkozott, egy korlátozott Apple Music verzióval találták szembe magukat. A problémát az iTunes 12.2.1 frissítés oldotta meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!