Közösségi médiás trollkodás miatt terhelte túl Siri a 911-es segélyhívót

Skarp 2015.06.24. 14:29 Apple, iOS 0 db 485

Nagy valószínűséggel egy a Facebookon és Twitteren terjedő trollposzt miatt terhelődött túl a kanadai Saskatchewanban található Regina városának segélyhívó vonala a hétvégén – nyilatkozta a helyi rendőrség illetékese.

911siri

Csak vasárnap reggel, két óra alatt 114 letett hívást regisztrált a regionális segélyhívó szolgálat, számolt be a CBC. A helyi rendőrség hivatalos nyilatkozatában egy közösségi hálókon terjedő mémnek tulajdonította a zavart. Az oldalakon arra kérik az embereket, hogy a 2001-es terrortámadásokra utalva mondják azt Siri-nek, hogy “9/11” (szeptember 11.). Siri ezeket az esetek nagy részében a 911-es segélyhívó hívására irányuló parancsnak értelmezte és felhívta nekik a vonalat, akik mikor rájöttek mi történik, pánikhangulatban kinyomták a telefont.

A probléma azért ilyen komoly, mivel munkaköri előírásaik alapján az ilyen szolgáltatók operátorai kötelesek visszahívni az ilyen hívásokat is, és amíg ezzel vannak elfoglalva, nem a valós vészhelyzetekkel foglalkoznak. Néhány esetben az operátornak több alkalommal is telefonálnia kellett egy-egy ember miatt, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nincs valós probléma a vonal túlsó oldalán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!