Az Apple Music mellé állt a Metallica

Sloan 2015.06.24. 17:03 Apple, iTunes, Kiemelt hírek 0 db 251

A Metallica nem volt mindig nagy Apple fan: az együttes korábban az iTunes számalapú eladási modelljét is kritizálta, mondván ez az albumformátum halálához járul hozzá. Mostanra azonban változott a helyzet és vele úgy tűnik, Ulrichék véleménye is.

Lars Ulrich of heavy metal band Metallica performs at the Rock in Rio Music Festival in Rio de Janeiro

A zenekar albumai csak 2006-ban, három évvel az indulás után váltak elérhetővé a szolgáltatásban, ráadásul az USA-n kívül értékesítés csak 2008-ban indulhatott meg.2015-ben ezzel szemben miközben Taylor Swift, Anton Newcombe és más előadók is támadták a tech óriást az Apple Music három hónapra tervezett ingyenes próbaverziója miatt, Lars Ulrich, a Metallica dobosa ódákat zengett a szolgáltatásról. – írta a NY Post.

A Cannes Lions fesztiválon azt mondta, hogy alig várják az új szolgáltatás elindulását. “Szerintem az Apple a legkirályabb cég a világon. Nagy támogatója a vállalatnak és az összes terméküknek és szerencsésnek érzem magam, hogy találkozhattam emberekkel Cupertinoban. Olyanokkal, akik komoly döntéseket hoznak meg az Apple-nél. Biztonságban érzem magam velük.” – tette hozzá a dobos.

Ulrich elmondta, az együttes mára már jó kapcsolatot ápol az Apple csapatával, köztük Tim Cook-al és Jimmy Iovine-al. A dobos “izgalmasnak” találja az Apple új irányvonalát, sőt azt is hozzátette, hogy a Metallica teljes gőzzel részt vesz majd az új szolgáltatásban – a csapat korábbi véleményétől igencsak eltérő a hozzáállás. Ulrich emellett arról is említést tett, hogy bár a Spotify-jal is remek kapcsolatot ápolnak, a Tidal viszont valamiért nem nyerte el tetszésüket.

A művészvilágban nagy port kavart Apple Music próbaverziója – melynek során az előadók és jogtulajdonosok is elestek volna a próbaidős juttatásoktól – a cég végül fejet hajtott a showbusiness előtt és a cég az ingyenes időszak ideje alatt is kifizeti majd a jogdíjak bizonyos százalékát, a későbbiekben pedig az előfizetői bevételek 71%-át csúsztatja majd a jogtulajdonosok zsebébe. A próbaverzió június 30-án, azaz egy héten belül debütál majd – izgatottan várjuk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!