Lehet, hogy mégsem debütál a tévészolgáltatás a WWDC-n

UP 2015.06.02. 14:36 Apple, Egyéb 0 db 143

Hétfői jelentések szerint az Apple elhalasztotta az új televíziós szolgáltatása WWDC-s bemutatását a tartalmi licenszekkel kapcsolatos nézeteltérések és a háttértechnológiai problémák miatt. 

apple_tv_splash_2014-800x494_640x

A Re/code értesülései szerint az Apple tájékoztatta a tévés vezetőket arról, hogy a WWDC-n tervezték bemutatni az új web-alapú tévés szolgáltatást, azonban az engedélyek miatt felmerülő nézeteltérések hatására kénytelenek ezt törölni a programból. A pénzügyi problémák mellett ugyanis alapvetően hezitálnak, hogy engedjenek-e egy ilyen új technológiának, amivel az Apple a weben keresztül szolgáltatna lokális tévés tartalmakat – ilyen lehetőséget a versenytársak közül csak kevesen kínálnak.

Az Apple tévés szolgáltatásával kapcsolatban az év eleje óta elszaporodtak a pletykák, miután újraindították a tárgyalásokat a tartalomtulajdonosokkal februárban. A találgatások szerint pedig az Apple 30-40 dollár közötti áron adná havonta szolgáltatását, amely jóval több, mint a Dish Network vagy a Sony előfizetése, de olyan funkciókat és csatornacsomagokat is tartalmazna, amelyek sehol máshol nem elérhetők.

A problémák ellenére azonban még mindig lehet arra számítani, hogy az Apple TV-s hardver a WWDC-n debütál, mely A8-as processzorral, App Store és Siri integrációval várható. A másik nagy változást pedig várhatóan az új távirányító jelenti, amely felváltaná a régi gombos megoldást egy touchpados verzióval.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!