Az Apple Watch betűtípusával érkezhet az iOS 9 és az OS X 10.11

Sloan 2015.05.21. 11:34 Apple, iOS, OS X 0 db 528

Három hét múlva debütál az iOS 9 és az OS X 10.11 az Apple Worldwide Developers Conference eseményén, azonban néhány részletet már sikerült megtudni az új frissítésről. 

osx10-11

A megjelenésben nem lesz sok változás egyik operációs rendszer esetében sem – egyetlen jelentős dizájnmódosítást kivéve: új betűtípust láthatunk majd. A Watch-nál megjelent San Francisco betűtípus bevezetését tervezi az Apple, mely az iOS 7/iOS 8 és az OS X Yosemite-ben használt Helvetica Neue helyét venné át a rendszerben. – jelentette a 9to5Mac.

A Chicago, New York, Genf, Monaco és Kairó betűtípusokat az Apple egyik korai grafikusművésze,  Susan Kare tervezte. A San Francisco 1984-ben született – bár az a betűtípus sokban különbözik a 2014-ben bemutatott verziótól, melyet kifejezetten olyan kis kijelzős eszközökre terveztek, mint az Apple Watch.

Már akkoriban is rebesgették, hogy a betűtípus egyszer iPhone és Mac rendszerekre is átkerül, ez pedig a Retina MacBook megjelenésével többé már nem csak szóbeszéd volt – az új modell ugyanis a billentyűzeten is ezt a betűtípust használja. Június 8-án mindenre fény derülhet, az Apple ugyanis várhatóan ekkor mutatja be az iOS 9 és OS X 10.11 frissítéseket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!