Az iPad alapú technika jól megszívatta az American Airlines-t

Skarp 2015.04.29. 15:44 Apple, iPad 0 db 478

Történt ugyanis, hogy két esztendeje  az American Airlines lecserélte a papíralapú repülési dokumentumait egy iPad-re, méghozzá az összes gépén. Azzal érveltek, hogy a váltás nem csak pénzt spórol meg a cégnek, de a pilóták életét is könnyebbé teszi majd.

ipadairlines

Tegnap éjjel azonban több tucat AA-gépet érintett egy iPad-del kapcsolatos üzemzavar. Több járat indulását elhalasztották, volt ahol az utasokat is leszállították a gépről.  Különböző beszámolók alapján az a hír járja, hogy mind a pilóták, mind a másodpilóták tabletjei betojtak. Ahhoz, hogy a problémát meg tudják oldani, a pilótáknak vissza kellett térniük a kapuhoz és csatlakozni a WiFi-hez. Eleinte azt hitték, hogy csak a Boeing 737-eseket érintette a probléma, de mint utólag kiderült, a típustól teljesen független a hiba.

Nem teljesen tiszta, hogy összesen hány járatot érintett az iPad-es kiesés, de többen kitwittelték, hogy járatuk azóta már sikeresen elindult. A problémát az egyik pilóta szerint egy négy nappal ezelőtti update okozta. A légitársaság egyébként összesen 8000 iPad-et vásárolt 2013-ban, hogy kicserélje a papíralapú dokumentációt, ezzel lehetővé téve, hogy a pilóták megszabadulhassanak nagyjából 15 kilónyi súlytól. Mi azért kiváncsiak lennénk, hogy pontosan mi is okozta a hibát, mert mi inkább szoftveres issuera tippelnénk, mint hardveresre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!