Hogyan tudunk tört alkalmazásokat, játékokat telepíteni iOS készülékünkre?

Tian 2013.03.02. 18:23 Apple, Egyéb 44 hozzászólás 53 448

Az Evasi0n jailbreak megjelenése után a régi motorosok miután sikeresen jailbreakelték a készüléküket, már szinte fejből adták hozzá a Cydiában a különböző források címeit, és töltötték le a jól bevált tweekeket, szabták testre kedvenc készüléküket, ám sokak nem is tudták, hogyan egyáltalán mi a fene lehet ez a “jailbreak”, mire is jó, mit lehet vele kezdeni, hogyan tovább, ha esetleg jailbreakeltük a készülékünket, így most egy összefoglaló cikkben eloszlatnánk a tévhiteket a jailbreakkel kapcsolatban, és lépésről lépésre leírjuk, hogy a jailbreak lefutása után milyen egyéb teendőink vannak még. Bemutatjuk többek között, hogyan hogyan tudunk a Cydiában manuálisan Source-t hozzáadni, mi szükséges ahhoz, hogy tört játékokat tudjunk telepíteni, illetve hogy milyen csomagokat érdemes feltenni készülékünkre, de ezeket majd ti is hozzászólásban leírhatjátok, hogy miket használtok, mik a kedvencetek.

Jailbreak = warez?

Nem. Először is töröljük ki a fejünkből azt a tévhitet, miszerint a jailbreak egyenlő a függetlenítéssel és azzal, hogy tört alkalmazásokat futtathatunk. A jailbreak által csupán lehetőségünk nyílik tört alkalmazásokat, játékokat telepíteni, esetleg függetleníteni készülékünket, de ehhez szükségünk van bizonyos csomagok feltelepítésére, hogy működjön a dolog, így miután jelen esetben az Evasi0n segítségével jailbreakeltük iOS készülékünket, csupán a Cydia válik elérhetővé, a többi már a mi feladatunk. A jailbreak után természetesen ugyanúgy lehetőségünk van pénzért vásárolni az App Store-ban, viszont egy csomag feltelepítése után (erről később), már tört .IPA fájlokat is telepíteni tudunk a készülékünkre.

A jailbreakre elsődlegesen azért van szükség (amellett, hogy hozzájutunk készülékünk teljes hozzáféréséhez), hogy a készülékünkhöz hozzá tudjunk adni olyan (kényelmi) funkciókat, amiket az Apple nem tett elérhetővé a felhasználóknak az iOS-ben. Ilyen volt például a változtatható háttérkép is, ami anno még nem volt elérhető a korábbi generációs iPhone készülékeknél, de egy Cydiás csomag segítségével bármit be lehetett állítani az alap fekete háttér helyett. Később természetesen ez funkció a következő iOS frissítésbe már belekerült, így van némi esély arra, hogy a Cydiában található néhány hasznos kiegészítő közül pár az új iOS újdonságai között fog majd szerepelni. Azt például még a mai napig nem értjük, hogy miből állna a Notification Center-nél egy wifi, fényerő, stb. gyors-gomb elhelyezése. Majd talán az iOS 7-ben. (Cydiában: NCSettings)

Mi az a Cydia?

A Cydia azon alkalmazások tárháza, melyek legfőképp készülékünk kinézetének módosítására, illetve új funkciók hozzáadására szolgálnak, mint például a betűtípus megváltoztatásától kezdve, a status bar testreszabásán át, egészen a Lockscreen kinézetének teljes lecseréléséig. Ezen felül lehetőségünk van olyan alkalmazásokat, játékokat, emulátorokat is telepíteni, amiket az Apple valamilyen oknál fogva nem engedett be az App Store-ba. A legtöbb csomag ingyenesen érhető el, viszont vannak, amikért már fizetnünk kell, de még itt is találni olyat, hogy egy másik forrásban megtalálható a fizetős Cydia csomag tört, ingyenes verziója.

Evasi0n 1.5

Az evasi0n-ról már szinte mindenki hallott. Az alkalmazás segítségével tudjuk untethered jailbreakelni Apple készülékünket. Ehhez látogassunk el az evasi0n.com weboldalra, majd itt az operációs rendszerünknek megfelelő verziót töltsük le. Miután elindítottuk a programot, csatlakoztassuk készülékünket a géphez, majd kattintsunk a “jailbreak” gombra és türelmesen várjuk meg míg végez a program. Ennyire egyszerű, csupán egy kattintás. Windows esetén, ha nem jelenne meg a programban a készülékünk elsőre, próbálkozzunk egy másik USB porttal, hátha ott felismeri, illetve az evasi0n elindítása a jobbklikk és “Futtatás rendszergazdaként” módszerrel.

Jó hír az iOS 6.1.2-vel rendelkezőknek, hogy az evasi0n legújabb, 1.5-ös verziójával már a legutóbbi iOS-t is jailbreakelni tudjuk. Az evasi0n 1.4-es verziója már az iOS 6.1.2 megjelenését követően vált elérhetővé, így hivatalosan az 1.4-gyel érkezett meg a támogatás, az 1.5-ös verzió pusztán kisebb hibajavításokat tartalmaz, illetve gyorsabb rendszerindítást ígér az Az evad3rs csapata.

Tört alkalmazások, játékok telepítéséhez szükséges teendők

Miután jailbreakeltük a készülékünket, irány a Cydia. Első indításnál egy “Who Are You?” részhez érkezünk, azaz ki kell választanunk, hogy kik is vagyunk. Itt igazából bármelyiket választhatjuk, csupán a szűrés miatt teszi fel a kérdés, de a “User” tökéletes számunkra. Ahhoz, hogy telepíteni tudjunk tört alkalmazásokat, szükségünk lesz az “AppSync”-re, enélkül ugyanis az iTunes nem lesz hajlandó feltelepíteni és hibaüzenet formájában ezt jelzi is számunkra.

A dolog természetesen nem olyan egyszerű, mint hogy beütjük a keresőbe és telepítjük, mert a Cydia alapforrásai között nem található meg. Először is keresni kell egy működőképes verziót, ami természetesen az iOS 6-tal kompatibilis. Régen a Hackulo.us forrás biztosította, illetve ugyanitt volt elérhető az Installous nevű app, amivel készülékünkről is telepíteni tudtuk a tört alkalmazásokat, nem volt szükség az iTunes-ra. Sajnos azonban a Hackulo végleg megszűnt, így keresni kellett egy alternatívát. A HackYouriPhone csomagjai között viszont megtalálhatjuk az AppSync for iOS 6-ot, ami működőképes.

Adjuk hozzá a HackYouriPhone repót a Cydiához:

  1. Érintsük meg az alsó menüsoron található “Manage”-et, majd a “Sources”-ot.
  2. Ezután: Edit -> Add -> http://repo.hackyouriphone.org -> Add Source -> Add Anyway

Ezzel hozzáadtuk a HackYouriPhone forrást, ahol természetesen az AppSync mellett még számos egyéb hasznos tweek foglal helyet, bátran lehet böngészni közülük. Ha netalán valamelyik neve érdeklődést keltene bennünk, akkor a csomagok mellett általában egy rövid leírást is találunk, hogy mire szolgál az adott tweek, illetve hogy kompatibilis-e a készülékünk iOS  rendszerével. Na igen, erre figyeljünk oda mindenképp, különben érdekes dolgokat produkálhat a készülékünk.

Telepítsük az AppSync for iOS 6-ot:

  1. Maradva a Sources résznél, menjünk a HackYouriPhone-ra.
  2. Keressük ki az AppSync for iOS 6-ot (ehhez görgessünk lejjebb, a csomagok ABC sorrendben vannak).
  3. Miután megtaláltuk, installáljuk: Install -> Confirm -> Restart SpringBoard

Utolsó lépés: a tört alkalmazások, játékok telepítése

Ezzel meg is vagyunk. Innentől kezdve már fel tudjuk telepíteni a tört appokat. Korábban már említettük, hogy az App Store-ban továbbra is pénzért tudunk vásárolni, illetve az ingyenes alkalmazásokat ingyen letölteni.

A tört alkalmazásokat, játékokat több forrásból is beszerezhetjük. Egyik lehetőség a torrent oldalak, itt vannak olyanok, ahová nem kell regisztráció, de a legtöbb magyar torrent közösséghez csak meghívó során lehet bejutni. Másik lehetőség a tört alkalmazásokat összegyűjtő weboldalak. Korábban a legismertebb weboldal az Apptrackr.org volt, viszont ez sajnos megszűnt, így az ottani alkalmazások linkjei is eltűntek.

Egyik alternatíva például az iPASTORE. Kinézetre megegyezik a korábbi Apptrackr-rel és számos alkalmazás, játék itt is elérhető. Létezik egy alkalmazás belőle a Cydiába, a hackyouriphone repóban meg is találjátok, de nekünk nem sikerült működésre bírnunk, így marad a weboldal. Link: http://ipastore.me/

Másik lehetőség a vShare. Ebből már létezik egy működőképes alkalmazás a Cydiában, amit le is tölthetünk a készülékünkre, viszont a letöltési sebesség elég csekély, így egy Fifát vagy egy nagyobb játékot nem biztos, hogy egyhamar letölt, viszont általában több letöltési forrás meg van adva az egyes alkalmazásoknál, így érdemes körbenézni hátha akad egy gyorsabb. Link: http://v.appvv.com/en/

Frissítés: Az APPCAKE oldalát is érdemes megnézni -> klikk

Miután beszereztük a tört játékot vagy alkalmazást, indítsuk el az iTunes-t, majd csatlakoztassuk a készülékünket, és kattintsunk a Library – Apps részhez és ide másoljuk be az alkalmazásokat, végül pedig szinkronizáljuk a készülékünkkel. Ha minden jól megy, akkor a szinkronizálást követően már a készülékünkön találjuk az adott alkalmazásokat.

Megjegyzés: Az imént leírt módszerrel való igaz, hogy megnyílik előttünk a tört alkalmazások telepítésének és futtatásának a lehetősége, viszont szerintünk sokan közülünk is azon az elven vannak, hogy azt az 1-2 eurót ne sajnáljuk a fejlesztőktől, akik a munkaidejüket vagy a szabadidejüket abba fektették, hogy létrehozzanak nekünk, felhasználóknak egy alkalmazást. Egyrészt ez nekünk is pozitív érzés, hogy honoráriumként megjutalmazzuk őket, másrészt pedig ha minden ingyen lenne, akkor senki se fejlesztene, és mi sem játszhatnánk olyan játékokkal és használhatnánk olyan alkalmazásokat, amik napjainkban vannak. Egyetlen haszna lehet a tört alkalmazásoknak, mégpedig az, hogy ki lehet próbálni, hogy milyen is az alkalmazás, mivel az App Store-ban található programok közül nincs mindegyiknek demó, lite verziója, így előfordul, hogy vásárolunk néha olyan alkalmazásokat, amit összvissz egyszer indítunk el és utána soha többé, vagy letöröljük.

Végezetül pedig jöjjön, a cikk elején említett NCSettings:

A mindennapjaink megkönnyítésére szolgáló kiegészítő a Notification Center-nél egy sávban a legfontosabb funkciókat helyezi elérhetővé, aminek a sorrendjét mi magunk testre szabhatjuk és csupán egy érintéssel be- vagy kikapcsolhatjuk őket. Bárhol vagyunk, akár netezés közben, akár játéknál, a Notification Center mindenhol elérhető, és az NCSettings segítségével pedig bármikor elérhetjük a fontosabb funkciókat, így például a fényerőt egy mozdulattal átállíthatjuk, anélkül, hogy kilépnénk az alkalmazásból.

Ti miket használtok a Cydiából? Melyik a kedvencetek? Írd meg hozzászólásba, hogy a többiek is értesülhessenek róla.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

44 hozzászólás

  1. gercsi - 2013.03.02. 18:35

    WiFi Booster
    Ncsettings
    BlurriedNCBackground
    Barrel
    Auxo
    Zephyr

    =]

  2. gajdabarna - 2013.03.02. 18:35

    az időjárás alkalmazás hibája az AppSync miatt van? hogy lehetne orvosolni?

    • Tian - 2013.03.02. 18:48

      Ez az evasi0n 1.0 gyermekbetegsége volt, viszont az 1.1-es verzióban már orvosolták a hibát. A készülékeden indítsd el a Cydiát, majd a frissítések között (Changes) megtalálható lesz az “evasi0n 6.0-6.1.2 Untether” csomag legutóbbi 0.4-1-es frissítése.

      Ha a frissítés után is fenáll a hiba, akkor lehet, hogy az AppSync a ludas. Töröld le és próbáld meg a hackyouriphone repóból feltelepíteni.

  3. Simonváros Zsombor - 2013.03.02. 19:34

    Ha esetleg valaki a könnyebbik utat választja!!!
    http://ipad-os.net/
    itt a leg egyszerűbb tört alkalmazásokat telepíteni a szifonra vagy ipad-re!!

  4. Pásztor Csaba - 2013.03.02. 20:54

    Köszi! Hasznos cikk volt, sokat segített. Thx! :D

  5. Tunechi - 2013.03.02. 21:57

    most akkor nem nyirta ki az Apple az evasion-t? vagy ez azoknak szól akik nem vették igénybe a legutolsó frissítést? tetszenek ezek a funkciók de mivel hallottam h sokaknak instabil lett a rendszer nem vágnék bele egy ilyen nem olcsó telefonnal:/

    • Tian - 2013.03.02. 22:37

      Az csak az iOS 6.1.3-as béta verzióját érintette. A jelenleg is elérhető és legutóbbi 6.1.2 jailbreakelhető az evasi0n segítségével.

      • Kezdő - 2013.08.28. 14:28

        “A jelenleg is elérhető és legutóbbi 6.1.2 ”
        Mostanában is elérhető?
        5.1.1 van jelenleg, mert kihagytam 6.1.2-est és most csak a 6.1.3-at ajánlja az iTunes.

        • Kezdő - 2013.08.28. 14:40

          Ja, iphone4.

  6. iKendiman - 2013.03.02. 22:40

    Én iOS 5-ön SBSettings-t használok :)

  7. patrik9710 - 2013.03.02. 23:35

    Cydia-bol le lehet tolteni azt az appot h Zeusmos. Ez egy olyan app mint regen az installous volt, es ezerszer gyorsabb mint a vshare. Toltsetek ;)

    • puma - 2013.03.03. 23:55

      leszedtem, de egyik appot sem lehet feltelepíteni, mindegyikre failedet ír. Nálad megy rendesen?

  8. Molnár Mátè - 2013.03.03. 07:19

    gajdabarna a problèmát úgy lehet orvosolni hogy hozzáadod a sinfuliphonerepo.com-ot ès ott lesz hogy ios 6 weather app fix!

  9. gajdabarna - 2013.03.03. 08:48

    letöröltem, feltelepítettem hackyouriphone -ból, de a jelenség továbbra is fennáll. :-(

  10. Kolbasz85 - 2013.03.03. 10:08

    Akkor restore és törd fel újra. Nekem segített.

  11. Jani - 2013.03.04. 18:00

    Hogyan tudnék Notification Settings -et , a szalaghídra? Tudjátok azokat a gyors beállításokat! Előre is köszi a segítséget

    • Tian - 2013.03.04. 19:20

      A Cydiában ha a keresőbe beírod, hogy “NCSettings”, akkor az első találat. Ezt a csomagot telepítsd fel, majd: Beállítások – Értesítések – és itt keresd ki az “NCSettings”-et és az “Értesítési központ” kapcsolót kapcsold be. Ezzel aktívvá válik. Testre szabni pedig a Beállítások – NCSettings – Toggles résznél tudod.

  12. i•Sciencehuk - 2013.03.04. 19:22

    puma
    eloszor toltsd le az ios 6 sync ami a cikkben benne van
    ha ez mar magvan
    akkor nyomj ra a letoltott iconjara es nyolj ra hogy intall
    asszem van egy youtube video errol keress meg!
    :)

  13. levi - 2013.03.05. 15:17

    valaki nem tud olyan programot iphone 5re amivel megtudom állítani a videót felvétel közben? NAGYON FONTOS LENNE előre is köszönöm:)

  14. István - 2013.03.06. 06:03

    Hello!

    Olyan problémával fordulok hozzátok,hogy megcsináltam életem első jb-jét. Ment minden,felraktam már pár dolgot,amiket itt ajánlanak,viszont nem tudom,minek a következtében,de elszállt a wifi jelem az állapotsávon,helyette mínusz értékű számok váltakoznak. A wifit nem befolyásolja,viszont rohadt idegesítő. Segítsetek légyszi! Mit ronthattam el? (4S)

  15. Nándor Juhász - 2013.03.08. 00:59

    Eleg sok van de itt vannak a kedvencek
    Infinidock
    Infiniboard
    Barrel
    Nccolors
    Ncsettings
    Cydelete
    Open backup ( ha ujra jailbreakeltel elozo jailbreak utan vissza tesz mindent , mint az icloud)
    Safari download manager
    Dashboard x ( widgetek , ez az eggyik leg jobb)

  16. Nagy zsolt - 2013.04.11. 20:28

    Tud nekem vki olyan programot vagy témát mondani amivel átszabhatom az ipad 2- et?

  17. Roland - 2013.05.05. 14:12

    Ha letöltöttem mit csináljak???

  18. Roland - 2013.05.05. 14:50

    el az evasi0n.com weboldalra, majd itt az operációs rendszerünknek megfelelő verziót töltsük le. Miután elindítottuk a programot, csatlakoztassuk segítene valaki hogy mit csináljak ha fel van telepítve???

    • Tian - 2013.05.05. 15:33

      Ha feltelepítette, akkor indítsd el a Cydia nevű alkalmazást a készülékeden és kövesd a “Tört alkalmazások, játékok telepítéséhez szükséges teendők” részben leírtakat. Ha elakadtál valahol, írj nyugodtan. :)

  19. Zsiráf - 2013.05.06. 13:44

    Sziasztok! :)

    Most tervezem egy iPad 4 vásárlását, illetve pár napon belül már meg is fogom venni! :)
    Sokat vacilláltam, hogy mi legyen: iOS, Android, vagy Win. Meggyőztek, hogy mindenképpen alma!
    Eddig laptopot használtam, így az iPad újdonságként fog hatni rám.
    Amikre használtam a laptopot:
    fotók kidolgozása, web, film és zene, szövegszerkesztés.
    Az egyik legnagyobb problémám, hogy nincs iPad-hez torrent.
    Elkezdtem utánajárni, hogy miként lehet telepíteni, hosszas böngészgetés után találtam rá erre az oldalra.
    Ahogy olvastam először jailbreak kell, hogy tört alkalmazások menjenek.
    A jailbreak szerintem menni fog, mert nem okoz ez nekem már jelentősebb problémát. Biztonsági mentést mindenképpen fogok csinálni, ha esetleg valami nem fog stimmelni telepítés közben, akkor a ” szűz ” rendszert vissza tudjam rakni.
    Viszont abban az egy dologban kérném a segítségeteket, hogy miként fogok majd tudni egy torrent alkalmazást telepíteni, az újonnan megvásárolt készülékemre?
    Eddig ugye pofon egyszerű volt, letöltöttem a utorrentet, felléptem egy közismert magyar torrent oldalra és már szedtem is le a filmeket, zenéket.
    De sajnos ez a rendszer nekem még eléggé új, így tapasztalatlan vagyok! :(
    Segítségeteket előre is köszönöm! :)

    • Tian - 2013.05.06. 15:36

      Üdv! :) Ha torrentet szeretnél letölteni, akkor a Cydiaban van egy “iTransmission” nevű program, amivel meg tudod nyitni a torrent fáljokat, és letölteni a dolgokat. YouTube-on keress rá, ott megmutatják, hogy hogy működik. :)

  20. Zsiráf - 2013.05.06. 18:38

    Köszönöm a választ! :) Utánanéztem YouTube-on egész egyszerű lesz! Köszi!
    Már csak egy-két kérdésem lenne!
    Mit mire ajánl a nagyérdemű?
    – Zenelejátszás
    – Filmnézés
    – Szövegszerkesztés, táblázatkezelés ( Google a barátom és elég sok cikket mutatott erről. A legjobban az tetszett, hogy 2014-től kiadja a Microsoft iOS rendszerre az Office-t. Bár erre még ugye várni kell, így nem marad más, minthogy megvegyek egy jót? De melyiket? Olvastam, hogy vannak olyan Excel szerkesztők, melyek átváltanak 1 szó leírása után számokra, így lehetetlen normálisan használni. Olvastam olyat, hogy cloud-on Google Drive-ban tárolja a dokumentumot. Tudom, egy kicsit pofátlan vagyok, de én a táblán szeretném majd tárolni és egyszerűen szeretném szerkeszteni a dokumentumokat. Ha már megveszem, jó legyen! :) )
    Tudtok-e esetleg olyan app-okat ajánlani, amitől élvezetesebbé teszem a készüléket?
    ebook-ok vagy internetes cikkek olvasása közben pl.
    Nem akarom millió 1 programmal telerakni, hanem csak azokat amikkel igazán élvezetes lesz a használata!
    Ahogy láttam az App Store-ban rengeteg alkalmazás van és nem szeretnél elveszni a jungelben!
    Köszönöm a segítséget!

    • Tian - 2013.05.06. 19:17

      Dokumentumok tárolására én a “Documents by Readdle” nevű alkalmazást használom, mert például rá lehet egy szóra keresni akár PDF, akár .doc, ez sokszor jól jön, illetve ki tudod jelölni a szavakat és különböző színnel kijelölni, stb. Még kábel se kell a fájlok átvitelére, mert ha azonos wifin van a két készülék, akkor csupán meg kell nyitni egy oldalt a webböngésződben és behúznod a szükséges fájlokat. Természeten ingyenesen érhető el az alkalmazás.

      Az Office dokumentumok kezelésére tényleg rengeteg app van, viszont vannak, amikből van ingyenes verzió (Pl.: Documents 2), így azt ki tudod próbálni és ha megtetszik, akkor megveheted a Pro verziót belőle 3,6 euróért, ami több funkciót tartalmaz.

      Vannak drágább alkamzasások is, például a Documents to Go, illetve kifejezetten csak iPad-re elérhető dokumentum-szerkesztő alkalmazások. Bevallom neked, én nem nagyon használok ilyet programot, így nem tudok véleményt mondani, én is YouTube-on szoktam meglesni, hátha akad róla egy gyors bemutató videó, így nagyjából láthatod, hogy mit tud és nem dobsz ki fölöslegesen pénzt.

      Ui.: Zenelejátszásra a beépített zenelejátszó, filmnézésre pedig az “AvPlayer” alkalmazás. Konvertálás nélkül áthúzhatod az avi filmeket és a felirattal is megbírkózik. ;)

  21. roland - 2013.05.06. 20:51

    köszi szépen Tian

  22. peti - 2013.05.08. 18:05

    az appsynch for iOS 6 ot elkezdem telepíteni 5 percig telepíti és azt írja unreached host mi a gond?o.O

  23. Pocok - 2013.06.17. 20:31

    Azt szeretném kérdezni, hogy a jelenleg fenn lévő tört appokat, hogyan tudom frissíteni, anélkül, hogy teljesen lenullázná az adott appot. régebb lehetett az installousal a tört appokat frissiteni és akkor nem vesztek el az adatok, csak ugye megszűnt.

  24. Pocok - 2013.06.17. 20:33

    elfelejtettem írni, hogy 3gs 5.1.1-s iOS van fent és még anno a hackulo.us repo volt hozzáadva

  25. Shin Jin - 2013.08.12. 00:31

    HEllo:) olyan problémám az iphone 3gs emmel, hogy eleinte 4.1.0 iOS volt rajta és asszem jailbreakelt is volt de lefrissítettem iTunessal a iPhonet 6.1.3-ra és amikor aktiválási képernyőhöz ér akkor azt írja hogy sikertelen aktiválás. ezt sikerült megoldanom egy kis trükkel amit a neten néztem . letöltöttem a 6.1.3 jailbreakot is és működött is utána a telefon csak a Safarit , a Időjárást, a Game Centert , a Térképeket, a Mailt, a Naptárat és a Cydiát nem akarja megnyitni. Amint rányomok az ikonjára az először beadja az app hátterét majd egy 3-4 másodperc mulva kidob az appból.Mi lehet a baj és mit kell tennem hogy ne legyen igy.???

  26. Geri - 2013.12.12. 18:19

    hello, itunesban hol találom azt a Library – Apps-t
    mert nekem magyar és igy nem találom meg, kösz előre is.

  27. Ricsi - 2014.01.02. 15:52

    Valaki segítsen… megcsináltam a játék telepítést a leírtak szerint.. csak az a bökkenő hogy a képernyőre kiteszi az ikont, de sötétben és ha rányomok elkezdi telepíteni, feltelepíti és még ugyanolyan. van appsyncem

  28. Nyuszika - 2014.01.17. 15:11

    nem tudom mi a f om tört játék azon amikor minden f program többe kerül az általatok belinkelt warez oldalakon mint az appstoreba.

  29. szanita - 2014.03.11. 06:20

    Feltettem az Iphonomra (3g) a 3.1.verziót, elszált a rendszerem! Nem lehet bekapcsolni!
    Tud valaki segíteni?

  30. gyuró - 2014.03.15. 10:37

    Nyomi kockák miért nem lehet emberi nyelven beszélni?

  31. gyuró - 2014.03.15. 10:41

    Jailbreak: A jailbreak tulajdonképpen kinyitja a telefon aktuális szoftverét. Jobb esetben ez nem szükséges, de vannak olyan programok, amiket az Apple nem engedélyezne. Ilyenkor jön ez a megoldás. A jailbreak minden szoftververzió és készülék esetén változik. A jailbreak miatt nem veszítjük el a garanciát, viszont nem megfelelő használat esetén a telefon kevésbé lesz biztonságos, vagy stabil. A jailbreakkel telepítjük föl a Cydiát, ami egy grafikus csomagkezelő program az iPhone-ra. A Cydiából tudjuk telepíteni az alternatív alkalmazásokat, amikkel segíthetünk, hogy jobban kézre álljon a telefon. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a Cydiával már a telefon teljes fájlrendszerét elérjük és ezzel kárt is okozhatunk a szoftverben. Tehát csak óvatosan.

    ezzel kellett volna kezdeni..

  32. Georges - 2014.11.01. 17:23

    Sziasztok!
    Kérdésem:
    Felraktam az IGO-t. De a valamiért nem idúl. illetve több órán keresztül csak azt írja. hogy telepítés.
    Mi lehet a probléma?
    Köszönöm!

  33. ferikeh - 2015.05.24. 13:19

    nekem nem indul ?
    8.3 :(

  34. haraji attila - 2017.03.08. 16:40

    en veletlenul le toroltem miden csak az almat mutatja, hogy lehet ujra programozni

  35. Yoika - 2017.09.05. 08:44

    Sziasztok vettem egy független sima 8Gb almás 4 .
    Silerűlt jailoznom de a wifim qrva nehezzen kapcsolódik pedig a gépet nem is pakoltam tele s….arokkal szinte űres és néha amikor valamire rá klikkelek a megszokothoz képest sokat gondolkozik.
    Az köztudott hogy erős hardverre egy butitott ost raknak ezért van az hogy a kétmagos almás akár melyik 4-6-8 magos droidot oda bas….za .
    Én tőrzs gyökeres droidos vagyok,
    Az iphonét nem tartom telefonnak mert paraszt vakítás az ilyen ár ,
    De azért vettem egyet csak hogy kípróbáljam eddig jónak jó de nem a legjobb .
    Zene minőségben nagyon ott van .
    Na mindegy .
    Nekem az a lényeg hogy wifi és a net paca legyen akkor nincs gond.
    Tehát a wifi szarakodást hohy lehetne vagy miként tudnám megoldani vagy orvosolni hogy minden klafa legyen erre szereték sehitséget kérni.
    Előre is köszőnöm.

    Ui: A válaszban légyszi nevezd meg hogy kinek kűldöd mert 24 óra meló után hajlamos vagyok baromságokra a fáradság miatt köszi.

Szólj hozzá Te is!