Meguntad az iOS 15 bétáját? Így állhatsz vissza iOS 14-re

HusztiD 2021.07.06. 09:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 335

Tegnap összeszedtük, hogy hogyan telepíthetitek fel az iOS 15 legelső nyilvános bétáját. Felhívtuk a figyelmet, hogy csak saját felelősségre rakjátok fel, hiszen még eléggé kezdetleges állapotban van, így inkább annak ajánlatos, aki több iOS készülékkel rendelkezik. Most pedig megosztjuk veletek, hogy hogyan rakhatjátok vissza a jelenleg kint lévő, iOS 14-es rendszert.

Mielőtt nekikezdenél

Fontos tudnotok, hogy ha iOS 15-ről szeretnétek visszaállni iOS 14-re, akkor a legtisztább az, ha a tiszta telepítéssel éltek. Ebben az esetben minden adatot elvesztetek, így egy teljesen új lappal kezdhettek. Érdemes megjegyezni, hogy ha volt iCloud mentésetek, majd bejelentkeztek, akkor azzal visszatölthetitek a legutóbbi adatokat, melyeket még a korábbi, iOS 14-es rendszeren készítettetek.

Downgrade tiszta telepítéssel

Első lépés: A biztonság kedvéért készíts egy biztonsági mentést.

Második lépés: Töltsd le a legfrissebb IPSW (iOS) fájlt a gépedre.

Harmadik lépés: Csatlakoztasd az iOS eszközödet USB kábellel a számítógépedhez.

Negyedik lépés: Indítsd el az iTunes-t, majd rakd DFU módba a telefonod. Ezt követően iTunes-szon belül az iOS készüléked általános fülére menj.

Ötödik lépés: Tartsd lenyomva az Option ( ⌥ ) gombot (Windows esetében a Shift-et), majd kattints az iPhone visszaállítása (Restore iPhone) funkcióra.

Hatodik lépés: Válaszd ki az előbb letöltött iOS 14 IPSW fájlt.

Innentől kezdve az iOS eszközöd magától elvégzi a telepítést. Nem árt tisztában lenni vele, hogy ez sok időt vesz igénybe, így legyetek türelmesek!

Fontos tudni

Ehhez hasonló downgrade folyamatra bármikor lehetőségetek van más és más iOS verziók esetében. A legfontosabb, hogy a lépéseket tartsátok be mindig, illetve mielőtt bármikor felraktok egy bétát, azelőtt mindig csináljatok egy-egy biztonsági mentést! Az sem árt, ha az iTunes-ból is mindig a legfrissebb verziót telepítitek.

Mint az köztudott, az Apple csak bizonyos ideig írja alá digitálisan a rendszereit. Mivel még július van, így hivatalosan az iOS 14.6 verziója érhető el, azonban ősszel, az iOS 15 megérkezésével már meg lesznek számlálva az iOS 14 napjai, így azt követően nem lehet felrakni az iOS 14 korábbi verzióit.

További információkért pedig érdemes az Apple Support oldalát is nézegetni, hiszen ott is találhatunk hasznos információkat a telepítéssel és eltávolítással kapcsolatosan.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!