11 millió SMS-t küldtek a T-Mobile-osok a karácsonyi ünnepek alatt

Helme 2011.12.28. 12:49 iPhone 0 db 447

Változóban mobilkommunikációs szokásaink: Csökkenőben az ünnepi SMS forgalom, ugyanakkor egyre többen használják ki az okostelefonok és a mobilinternetezés nyújtotta kényelmet. Az ünnepi szezonban a T-Mobile-nál az okostelefonok részesedése a friss eladásokból már megközelítette a 70%-ot, sőt az előfizetéses ügyfelek esetében az arány még magasabb, 80% közelében járt.

Az okos készülékek segítségével már útközben is válthatunk e-mailt és chatelhetünk ismerőseinkkel, illetve könnyen megoszthatjuk élményeinket a közösségi médiafelületeken. Feltehetően ez is szerepet játszik abban, hogy az utóbbi években enyhén csökkenő tendenciát mutat az ünnepek alatt küldött SMS-ek száma – az idén 11 millió szöveges üzenetet indítottak a T-Mobile-os ügyfelek.

Ez az SMS forgalom persze még így is kimagasló: egy átlagos munkanaphoz képest ötszörös-hatszoros SMS forgalom tapasztalható az ünnepek alatt, a legforgalmasabb órák pedig idén is szilveszter éjszakájára várhatók.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!