Kétmillió T-Mobile felhasználói fiókhoz fértek hozzá hackerek

HusztiD 2018.08.27. 11:56 Egyéb 0 db 174

Security-Hover-Click

A hétvége folyamán egy új közleményt adott ki az amerikai T-Mobile, melyben arról számoltak be, hogy kétmillió ügyfelük személyes adataihoz fértek hozzá az illetéktelen hackerek. Az eset egy héttel ezelőtt, augusztus 20-án történt, azonban még csak most hozták azt nyilvánosságra.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint nagy probléma nincs, ugyanis az ügyfelek bankkártya adataihoz nem fértek hozzá a támadók, azonban a szolgáltató azt megerősítette, hogy számos személyes infóhoz viszont igen. Ide sorolhatjuk a felhasználók személyes adatait, a számlázási címeket, a telefonszámokat, email címeket és a fizetési módnak megfelelő információkat.

Érdekes módon a T-Mobile annyit megosztott, hogy az amerikai felhasználókat nem érinti a támadás, hanem az azon kívül esőket, viszont azt már nem osztották meg, hogy mely ország, vagy országok lehetnek bajban. Reméljük, hogy nálunk Magyarországon semmilyen támadás, illetve kár nem történt.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!