Már az iPad-et is hamisítják…

KeleMan 2010.04.28. 10:08 Apple, Egyéb, iPad, Pletykák 1 db 336

…de legalább fut rajtuk a Windows! Na ezt kapjátok ki! Már az Apple táblagépének hamisítványai is megjelentek a kínai boltokban, ráadásul alig olcsóbbak az eredetinél, amelyből az amerikai cég nem tud eleget gyártatni. A Reuters beszámolója szerint csupán három héttel az iPad amerikai premierjét követően már felbukkantak az Apple táblagépének kínai hamisítványai! A hírügynökség munkatársa egy, a hongkongi határhoz közeli elektronikai plázában már fellelte az első hamisítványokat.

A kis üzletekben egyébként négyszáz forintnak megfelelő összegért a Windows 7 kalózverzióját is kínálják, de iPhone-ok és Macbook számítógépek klónjai is megtalálhatók a polcokon. A pult alól előbányászott iPad-másolat alakja egyelőre még kissé szögletesebb az eredetinél, de a későbbi verziók várhatóan már jobban hasonlítanak majd az eredetire – derül ki a Reuters beszámolójából. Belbecsüket tekintve a hamisított iPadeknek semmi közük az eredeti modellhez, ugyanis nem is Apple-szoftver, hanem hagyományos Windows fut rajtuk. A három USB-csatlakozóval felszerelt klón alig olcsóbb az eredetinél, mivel 410 dollárnak megfelelő jüant kérnek el érte, az igazi iPad ára pedig 500-700 dollár körül mozog felszereltségtől (memória, 3G modem, stb.) függően.

Az iPad-klón árusítója szerint az első sorozat példányai még azért nem hasonlítanak megjelenésükben tökéletesen az eredeti példányra, mert a gyártó nem tudta az eredetivel azonos alkatrészeket beszerezni, később tökéletesebb kópiák megjelenése várható. Egyes helyi reklámokban egyébként úgy hirdetik a klónozott terméket, hogy az még az eredeti iPadnél is nagyobb tudású, ami persze valószínűleg erős túlzásnak tekinthető – legalábbis az iPhone és iPod-klónokkal szerzett tapasztalatok alapján.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!