Jelentős bónuszokkal motiválja kiváló mérnökeit az Apple

HusztiD 2022.01.04. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 244

Az utóbbi időszakban viszonylag nagy lett a fluktuáció az almásoknál, hiszen több képzettebb, tapasztaltabb mérnökük ment át a Metához, vagyis a Facebook-hoz. Természetesen onnan is jöttek át mérnökök az Apple-höz, azonban a Bloomberg beszámolója szerint igyekszik minél inkább motiválni munkavállalóit a kaliforniai vállalat.

Az információk szerint a kiválóan teljesítő hardver és szoftver mérnökök 50 és 180 dollárnak megfelelő részvénybónuszt kapnak, abban az esetben, ha hosszabb távon a vállalatnál maradnak. Ezen összegeket a következő négy év folyamán, folyamatosan biztosítja számukra az Apple.

Hogy összesen hány mérnököt érint ez a fajta kedvezmény, az nem tudott. Sajnos eléggé bő fogalom az, hogy a kiválóan teljesítők kapják csak meg. Feltehetően leginkább azokról van szó, akik több éve a vállalatnál vannak és bizalmasabb projekteken dolgozhatnak.

Feltehetően az is a háttérben áll, hogy az Apple egy újabb szintre szeretné emelni a kiterjesztett valóságot, amiről már évek óta szólnak a pletykák, s ezért sem szeretnék a vezetők, ha az ilyen szempontból rivális, Metához mennének át.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!