Spring loaded: itt az új Apple TV, iMac, iPad Pro és AirTag

HusztiD 2021.04.20. 20:01 Apple, Kiemelt hírek 0 db 810

Ahogyan lenni szokott, az Apple aktuális médiaeseményét egy rövid, ám annál hangulatosabb videóval nyitották meg. A vezérigazgató, Tim Cook beszélt a környezetről és vele együtt az Appe Card-ról, hogy mennyire kiemelkedik majd a következő évek folyamán. Újdonságképnt gyorsan bemutatkozott egy újabb színben, lilában az iPhone 12, ami következő hét péntekétől lesz megvásárolható.

AirTag

Hosszas évek pletykálatai után bemutatkozott a kiegészítő, az AirTag. Lényegében egy olyan kiegészítő, ami által könnyebben megtalálhatjuk majd a tárgyainkat, amihez azt felakasztjuk, csíptetjük. Nem kell félni, hogy mással osztjuk meg általa a helyzetünket, csupán a Find My alkalmazás segítségére lesz, hogy könnyen megtaláljuk az elhagyott dolgainkat. Mindösszesen 29 dollárba fog kerülni, míg a négyes pakkot 99-ért vásárolhatjuk meg. Szintén péntektől lesz megvásárolható, akárcsak a lila iPhone 12.

Apple TV 4K

Itt az újgenerációs Apple TV ami immáron az A12-es chippel van felszerelve. Lényegében egy bikább készülékről beszélhetünk, ami sokkal jobb lejátszást biztosít 4K-ban és nagyobb képkockák mellett. Ami érdekesség, hogy lesz benne egy beépített kalibrátor funkció, így ha az iPhone-unkat a TV képernyője elé rakjuk, akkor a két készülék bekalibrála a megfelelő színvilágot. Május közepétől lesz elérhető az új Apple TV 4K.

iMac

Bemutatkozott az új iMac széria, amely teljesen az M1-es chipre lett szabva. Első szembetűnő dolog, hogy sokkal szögletesebb formatervet kapott, ami mellett összesen 7 színben érhető el. Az új formatervben szinte teljesen leredukálták a gép paramétereit. A hivatalos információk szerint az új gép 85 százalékkal gyorsabb, mint az előző generációs testvére.

Az új iMac 24 colos kijelzőt kapott úgy, hogy alig nagyobb, mint az előző szériás, 21-es testvére – ez természetesen a csökkentett kávának köszönhető. Mostantól egy 1080p-s kamera található meg a gépben és elviekben sokkal jobb képi világot kapunk gyengébb fényviszonyok mellett is. A Magic Keyboard-ból ezúttal lesz olyan is, amely Touch ID-val szerel, így ezentúl ez nem csak a MacBook Pro széria kiváltsága lesz.

Egyetlen kábel megy a gépbe, ami mágnesesen csatlakozik. Voltaképp ez szolgál majd az áramellátásért, ami mellett még a netet is ezen oszthatjuk meg, hiszen a töltőadapterbe csatlakoztathatjuk vezetékesen a netet. Április 30-tól rendelhető elő az új iMac, míg május második felétől lesz fizikálisan is megvásárolható.

iPad Pro

Az első bejelentés, hogy immáron az új iPad Pro széria is az M1-es chipet kapta meg, akárcsak az újabb Mac-ek. 50 százalékkal gyorsabb a CPU teljesítmény az előző generációshoz képest, míg a legelső iPad-hez hasonlítva 75x-ös különbségről beszélhetünk, míg grafikailag ez az arány 1500x-os szorzót jelent. Immáron 2TB-os háttértárral is megvásárolható az új iPad Pro, ami mellett ezen a téren kétszeres sebességnövekedés történt.

Thunderbolt és USB 4 portot kapott az új tablet, s természetesen itt is elérhető lesz az 5G-s verzió. A táblagépben egy 6K-s XDR kijelző található meg. A LiDAR szenzor segítségével igazán rágyúrt a kiterjesztett valóságra az Apple, amelyekről látványos demókat láthattunk – amit hamarosan megosztunk, amint elérhetőek lesznek.

Center Stage – az új előlapi kamera folyamatosan főszerepben tart minket, így mindegy hogy mozgunk a kamera előtt, az úgymond követni fog minket. Mini-LED kijelző végre-valahára, hosszas éveket követően bemutatkozott, így több, mint 10 ezer mini LED található meg a kijelzőn, ami sokkal jobb képet biztosít, mint eddig bármelyik iPad.

Az árak változatlanok, az új iPad Prókat április 30-tól rendelhetjük elő, míg május közepétől megvásárolhatjuk.

Ennyi volt az Apple tavaszi médiaeseménye. Maradjatok velünk, hiszen hamarosan újabb cikkekkel jövünk a ma esti event kapcsán.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!