10-ből 9 amerikai fiatal rendelkezik egy iPhone-nal

HusztiD 2021.04.13. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 113

Megszokhattuk már, hogy az Apple és vele együtt az iPhone folyamatosan hódít. Erre több korábbi felmérés is rámutatott, amikor például a fiatalokat interjúvolták. Ezúttal a Piper Sandler állt elő a legújabb kutatással, melyben az amerikai diákokat kérdezték arról, hogy milyen telefonnal rendelkeznek, illetve milyet szeretnének következőnek.

A fiatal válaszadók 88 százaléka jelezte, hogy már rendelkezik valamilyen iPhone-nal, míg 90 százalékuk mondta, hogy a következő telefonja egy iPhone lesz. Ez növekedésnek tudható be az előző éves adatokhoz képest, hiszen akkor a tinik 85 százaléka birtokolt egy almás telefont, míg 88 százalék jelezte, hogy a kaliforniaiak készüléke mellett dönt.

Ameddig az Apple-nek sikerült három százalékos növekedést elérnie, addig ugyanennyit csökkentek a droidosok. Míg tavaly a fiatalok 12 százaléka tervezett egy Androidos készülékre lecsapni, addig az arányuk most 10 százalékra csökkent. Sajnos itt nem volt lebontva, hogy melyik gyártók készülékére voksoltak volna.

Összesen hétezren vettek részt a kutatásban, ahol az átlagéletkor 16,1 év volt. Sajnos a felmérés csak az amerikai piacot vizsgálta, de mi azért nagyon kíváncsiak lennénk arra is, hogy mi a helyzet más kontinenseken, mondjuk Európa szerte.

Figyelem! Ne feledd, a korlátozások alatt is nyitva tart az iDoki, illetve igénybe vehető a házhoz megy szolgáltatásuk is!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!