Az Apple Glass által könnyedén feloldhatjuk az összes eszközünket

HusztiD 2021.04.09. 09:55 Apple, Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 0 db 1 411

Immáron hosszas évek óta olvashatunk az Apple Glass-ről, vagyis a kaliforniaiak még be nem jelentett okosszemüvegéről. Korábbi pletykák alapján a következő évben várhatjuk érkezését, azonban egy újonnan levédetett szabadalom alapján igazán hasznos funkcióval lesz felvértezve a szemüveg.

Mit szólnátok ahhoz, ha az Apple Glass képes lenne az automatikus hitelesítésre? Ez azt jelentené, hogy nem kellene többé az iPhone-t sem a FaceID-val, az Apple Watch-csot a jelkóddal, míg a Mac-ünket jelszóval feloldani. Elég lenne, ha rajtunk van a szemüvegünk, a többi pedig automatikusan működne.

A szabadalom egy olyan készülékről ír, amelyet a felhasználó a fején hordana és közelség érzékelés által megállapítaná, hogy mely készülékek vannak a közelünkben, így azok feloldására már nem lenne szükség. Nyilván a szabadalomban nem írják le konkrétan az Apple Glass-t, mivel még be sem jelentették, de a feltételezések egyből erre irányultak.

Nyilván az Apple szeretné minél gördülékenyebbé tenni a felhasználói élményt, így tisztában vannak vele cégen belül, hogy egy ilyen készülékkel nagyban hozzájárulnának, hiszen nem kellene az embereknek állandóan beírni a jelkódjukat, jelszavukat és azonosítani magukat, hiszen az eszközök érzékelnék egymás közelségét, így ez automatikusan megtörténne.

Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e valamikor valami ebből a szabadalomból.

Figyelem! Ne feledd, a korlátozások alatt is nyitva tart az iDoki, illetve igénybe vehető a házhoz megy szolgáltatásuk is!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!