Az előzetes végzés alapján továbbra sem lesz elérhető a Fortnite az App Store-ban

HusztiD 2020.10.13. 15:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 221

Fortnite-Battle-Royale-jetpack

Az Epic Games két hónappal ezelőtt támadta meg aljas módon az Apple és a Google párosát, ami után a kaliforniaiak alaposan visszavágtak a fejlesztőnek. Azóta voltak már tárgyalások, s a bírónő is elismerte, hogy cseppet sem becsületes az, amit az Epic csinált.

Nem olyan rég volt egy újabb tárgyalás, ahol a Fortnite volt a téma. Az Epic szerette volna, ha az Apple visszarakná azt az App Store-ba, így újabb pert indított a bíróságon. Az aktuális tárgyalások előzetes végzése alapján a bíróság nem kötelezi az almásokat, hogy újra elérhetővé tegyék az alkalmazást, viszont annyiban könnyítettek az Epic részére, hogy az Apple nem tilthatja ki az Unreal Engine-t és azokat használó appokat a digitális áruházából. Ennek kapcsán az Epic leányvállalatának a felhasználói fiókja nem kerül zárolásra.

Nem újdonság a mostani téma egyébként, hiszen az Apple is kiadott egy közleményt az előzetes végzésre reagálva, ahol továbbra is azt állítják, hogy az App Store egy zárt rendszer, ami egy biztonságos és megbízható platformot nyújt a felhasználóknak. Azzal, hogy az Epic önkényesen csinált dolgokat, az szembe megy az irányelveikkel, s hálásak annak, hogy a bíróság ezúttal is nekik adott igazat a balhé kapcsán.

Ha minden igaz, akkor most hónapokig szünetelhet a téma, hiszen a következő nagyobb tárgyalás majd csak jövő májusban veszi kezdetét, így azt követően születhetnek meg a végső döntések. Mondjuk addig még sok idő van, így biztosan hallat magáról a téma.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!