Ennyit költött 2019-ben egy átlagfelhasználó az App Store-ban

HusztiD 2020.04.02. 09:55 App Store, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 435

app-store-gold-icon

A Sensor Tower csapata egy új kimutatással állt elő most, hogy már javában véget ért a 2019-es év. A legújabb statisztikában azt vizsgálták, hogy mennyit költött egész év folyamán egy átlagos amerikai felhasználó az Apple digitális áruházában. Fontos megjegyezni, hogy a felmérés csak az iPhone vásárlásokra vonatkozik, az iPad nincs benne.

2019-ben új csúcsot állítottak fel a felhasználók, hiszen egy év alatt összesen 100 dollárt költöttek. Ebbe az összegbe beletartoznak a fizetős appok, valamint az alkalmazáson belüli vásárlások egyaránt, tehát az előfizetések is. Itt mondjuk fontos megjegyezni azt, hogy van pár szolgáltató, mint a Netflix, akik szolgáltatására nem lehet alkalmazáson belül előfizetni.

Ha a 2015-ös adatokat nézzük, akkor évről évre nagy ugrásokat tapasztalhatunk. Ekkor még csupán 33 dollárt fizettek az emberek, majd az évek előrehaladtával folyamatosan emelkedtek a számok, míg nem a tavalyi évben elértek a 100 dolláros értékig. Ez voltaképp 27 százalékos többlet költekezést jelent a 2018-as adatokhoz képest.

us-iphone-revenue-per-device-2015-to-2019-780x506

Amennyiben százalékosan lebontjuk a 100 dolláros értéket, hogy mire költöttek tavaly a felhasználók, akkor kiderül, hogy az 54 százaléka ment játékokra. Nagyot ugrottak a fotó és videó alkalmazások, hiszen azok 75 százalékkal növekedtek az ezt megelőző évhez képest, míg a lifestyle appok, mint a Tinder 46 százalékos pluszt produkált. Az egészség és fitness programok szintén kelendőbbek voltak, hiszen itt 48 százalékkal nőtt az arány.

Sajnos az nem derült ki, hogy az amerikai piacon kívül mi a helyzet, de mi nagyon kíváncsiak lennénk rá. Nálatok mi a helyzet? Szerintetek mennyit költötök éves szinten az App Store-ban, illetve milyen típusú alkalmazásokra?

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!