Immáron hetedik éve, hogy az Apple a legértékesebb brand

HusztiD 2019.10.22. 13:55 Apple 0 db 212

target-Apple

Mint ahogyan azt minden év októberében megszokhattuk, az Interbrand kiadta a legújabb rangsorolását, melyben azt vizsgálták, hogy melyek voltak az idei év legjobb, legértékesebb globális márkái. Nem újdonság, ha azt mondjuk, hogy az Apple ismételten befogta az első helyet, hiszen immáron a hetedik egymást követő éve birtokolja az aranyérmet érő helyezést, ugyanis 2013-ban fosztotta a Coca Colát, amely előtte 13 éven át uralta a ranglistát.

A kaliforniai vállalat idén képes volt 9 százalékos növekedést elérni. Talán nem csoda, hogy ismételten ők arattak a legjobban, ugyanis az almások nem olyan régen ismételten átlépték az egybillió dolláros értékhatárt, melyről mi is beszámoltunk. A második helyen található Google 8 százalékot, és a bronzérmes Amazon 24 százalékot ért el. Ennél a pontnál érdemes megjegyezni, hogy az Amazon volt az a vállalat, mely legnagyobb arányban növekedett az előző éves teljesítményéhez képest, ami 17 százalékos plusszal követ a Microsoft. Ha megnézzük a listát, akkor láthatjuk, hogy a legtöbb gyártó csupán pár százalékos plusz/mínusz mutatóra volt képes.

Worlds-most-valuable-brand-ranking

Az Interbrandről érdemes tudni, hogy immáron 30 éve állítják össze évről évre a világ legértékesebb márkáinak listáját. Ahhoz, hogy egy vállalat bekerüljön, többek között olyan kritériumoknak kell megfelelnie, minthogy az adott cég bevételeinek 30 százaléka külföldről kell, hogy származzon, illetve az egész világon ismeretesnek kell lennie az emberek számára. A vállalatok értékét pedig a részvények összértéke és bevételei alapján határozzák meg, illetve azt is figyelik a rangsoroláskor, hogy mennyire vannak befolyásoló hatással az emberekre, vagy mennyire tudják tartani a termékeik árát.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!